spisekunst.dk

Kalverilette med tranebær - Opskrift på forretter, tapas, kødretter

Kalverilette med tranebær

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Kalverilette med tranebær er en opskrift, der vil få dine smagsløg til at danse med sin sød-syrlige tranebærsauce. Denne nemme, men lækre ret, hvor mørt kalvekød langtidssteges til en smørbar konsistens, er perfekt til at imponere dine gæster. Prøv denne bedste danske opskrift og oplev en smagseksplosion!

Ingredienser

Kalvekød(skåret i tern, helst fra skank eller bov)
600 g
Løg(hakket)
1 stk
Hvidløg(hakket)
2 fed
1 tsk
Sort peber(friskkværnet)
0.5 tsk
Tranebær(friske eller frosne)
200 g
100 g
200 ml
50 g

Fremgangsmåde

1

Varm smørret i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg, og lad dem stege indtil de er bløde og gennemsigtige.

5 minmiddelLøgene skal være bløde og gennemsigtige, og hvidløget skal dufte aromatisk.
2

Tilsæt kalvekødet til gryden, krydr med salt, peber og timian. Brun kødet let på alle sider.

10 minmiddel til højKødet skal være let brunet og afgive en rig duft.
3

Tilsæt vand til gryden, skru ned for varmen, og lad kødet simre under låg i ca. 2 timer, eller indtil det er mørt.

120 minlavKødet skal være så mørt, at det let kan trækkes fra hinanden.
4

Mens kødet simrer, kombiner tranebær og sukker i en lille gryde. Kog op ved lav varme, indtil tranebærrene er bløde og sukkeret opløst, ca. 15 minutter.

15 minlavTranebærrene skal være bløde, og blandingen skal have en tyk, sirupsagtig konsistens.
5

Når kødet er færdigt, trækkes det fra hinanden med en gaffel. Kødet blandes med lidt af væsken fra gryden for at få en smørbar konsistens.

10 miningenKødet skal være blødt og let at trække fra hinanden, med en saftig og smørbar konsistens.
6

Server kalveriletten med tranebærsaucen på toppen eller ved siden af.

5 miningenRetten skal være velsmagende og præsentabel, med en balance mellem det salte kød og den søde-syrlige tranebærsauce.

Kommentarer

Mads

Kalvekød og tranebær? Det lyder som en julemiddag! Jeg prøvede den her opskrift i går, og min kone troede, jeg havde brugt hendes dyrebare rødvinsglas til at servere tranebærsaucen. Heldigvis smagte det så godt, at hun tilgav mig!

★★★★
Lene

Jeg elsker tranebær, men 200 g? Det er jo næsten som at lave en tranebærsovs! Jeg halverede mængden og tilføjede lidt appelsinskall til saucen - blev super godt!

★★★★
Jens

2 timer? Jeg havde ikke tålmodighed til at vente så længe, så jeg smed det hele i en trykkoger. Kødet blev mørt som smør, men tranebærsaucen blev lidt for sød. Måske skal jeg prøve igen uden at fuske!

★★★★★
Anna

Jeg lavede den her til en middag med veninder, og vi blev alle sammen enige om, at det var en vinder. Men vi havde også en flaske rødvin til at skylle det ned med, så det kan have påvirket vores dom!

★★★★★
Peter

Jeg er ikke så vild med at trække kødet fra hinanden med en gaffel. Det føles lidt som at være tilbage i spejderlejren og lave bålmad. Men smagen var der, så jeg kan ikke klage for meget!

★★★★★
Anne

Kalveriletten med tranebær var en lækker kombination!

★★★★★
Mads

Den sprøde kalverilette passede perfekt til de søde tranebær

★★★★
Maria

Denne ret ville være ideel til en elegant middag med venner

★★★★★