Kalverilette med tranebær er en opskrift, der vil få dine smagsløg til at danse med sin sød-syrlige tranebærsauce. Denne nemme, men lækre ret, hvor mørt kalvekød langtidssteges til en smørbar konsistens, er perfekt til at imponere dine gæster. Prøv denne bedste danske opskrift og oplev en smagseksplosion!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Varm smørret i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg, og lad dem stege indtil de er bløde og gennemsigtige.
Tilsæt kalvekødet til gryden, krydr med salt, peber og timian. Brun kødet let på alle sider.
Tilsæt vand til gryden, skru ned for varmen, og lad kødet simre under låg i ca. 2 timer, eller indtil det er mørt.
Mens kødet simrer, kombiner tranebær og sukker i en lille gryde. Kog op ved lav varme, indtil tranebærrene er bløde og sukkeret opløst, ca. 15 minutter.
Når kødet er færdigt, trækkes det fra hinanden med en gaffel. Kødet blandes med lidt af væsken fra gryden for at få en smørbar konsistens.
Server kalveriletten med tranebærsaucen på toppen eller ved siden af.
Kommentarer
Kalvekød og tranebær? Det lyder som en julemiddag! Jeg prøvede den her opskrift i går, og min kone troede, jeg havde brugt hendes dyrebare rødvinsglas til at servere tranebærsaucen. Heldigvis smagte det så godt, at hun tilgav mig!
Jeg elsker tranebær, men 200 g? Det er jo næsten som at lave en tranebærsovs! Jeg halverede mængden og tilføjede lidt appelsinskall til saucen - blev super godt!
2 timer? Jeg havde ikke tålmodighed til at vente så længe, så jeg smed det hele i en trykkoger. Kødet blev mørt som smør, men tranebærsaucen blev lidt for sød. Måske skal jeg prøve igen uden at fuske!
Jeg lavede den her til en middag med veninder, og vi blev alle sammen enige om, at det var en vinder. Men vi havde også en flaske rødvin til at skylle det ned med, så det kan have påvirket vores dom!
Jeg er ikke så vild med at trække kødet fra hinanden med en gaffel. Det føles lidt som at være tilbage i spejderlejren og lave bålmad. Men smagen var der, så jeg kan ikke klage for meget!
Kalveriletten med tranebær var en lækker kombination!
Den sprøde kalverilette passede perfekt til de søde tranebær
Denne ret ville være ideel til en elegant middag med venner