spisekunst.dk

Kålfad med hakket oksekød - Opskrift på hovedret, dansk mad

Kålfad med hakket oksekød

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Kål-kaos med oksekød er en nem og hurtig opskrift, der skaber en smagfuld overraskelse i ovnen. Med lag af kål, hakket oksekød og ris bliver det til en gylden og boblende ret, der vil imponere enhver gæst. Prøv denne opskrift og oplev en traditionel dansk ret med en sjov twist!

Ingredienser

Hvidkål(medium størrelse)
1 stk
Hakket oksekød(gerne magert)
500 g
Løg(finthakket)
2 stk
Olivenolie(eller smør til stegning)
2 spsk
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk
Ris(forkogte)
100 g
Bouillon(okse eller grøntsagsbouillon)
1 dl

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

5 min180°COvnen er varm
2

Fjern de yderste blade fra kålen og skær resten i store stykker. Kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter, indtil de er bløde.

10 minKålen er blød
3

Varm olivenolie i en stor pande og svits de finthakkede løg indtil de er gennemsigtige. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det.

10 minLøgene er gennemsigtige og kødet er brunet
4

Bland ris i kødet og tilsæt salt, peber og bouillon. Lad det simre i 5 minutter.

5 minBlandingen er jævnt fordelt og duftende
5

I et ovnfast fad, læg et lag kål efterfulgt af et lag kødblanding. Gentag lagene og afslut med kål øverst.

5 minFadet er fyldt i lag
6

Hæld den resterende bouillon over fadet og bag det i ovnen i ca. 30 minutter, indtil toppen er gylden og boblende.

30 min180°CToppen er gylden og boblende

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand spurgte, om vi havde fået en ny køter, fordi lugten af kål var så intens! Men smagen var super, så det var værd det. Jeg tilføjede lidt chili for ekstra krydderi.

★★★★
Jens

Hvidkål og oksekød er en vinderkombination! Jeg havde ikke ris, så jeg brugte couscous i stedet, og det fungerede fint. Nem og lækker opskrift, som jeg vil lave igen.

★★★★★
Lone

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne få mine børn til at spise kål, men med den her opskrift gik det overraskende godt! De spurgte endda om sekunder. Måske er det hemmeligheden med at skjule kålen mellem lagene.

★★★★
Poul

Jeg havde lidt for meget bouillon, så mit kålfad blev mere til en kålsuppe. Men smagen var der stadig, så jeg ser det som en succes. Næste gang skal jeg bare være lidt mere opmærksom på mængderne.

★★★★★
Hanne

Jeg lavede den her til en middag med veninder, og vi lo så meget, fordi vi alle havde forskellige meninger om, hvordan man skærer kål. Men resultatet blev godt, og vi nød hver bid. En sjov og lækker oplevelse!

★★★★
Karen

Kålfad med hakket oksekød er en lækker og mættende ret til aftensmaden

★★★★★
Morten

Jeg tilføjede lidt chili for at give retten lidt ekstra bid

★★★★
Maria

Kålfad med hakket oksekød er perfekt til madpakken og holder sig frisk hele dagen

★★★★★