Byg- og grøntsagssalat er din nye favorit - en frisk og farverig salat med perlebyg, agurk, tomat og peberfrugt, krydret med persille og dild. Denne nemme opskrift er klar på 20 minutter og perfekt til et let og sundt måltid. Prøv denne byg-salat bonanza og få en smag af sommer på din tallerken!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kog perlebyggen i en gryde med saltet vand i ca. 20 minutter, indtil den er mør.
Afdryp perlebyggen og lad den køle af til stuetemperatur.
I en stor skål blandes perlebyg med agurk, tomater, rød peberfrugt, persille og dild.
I en lille skål piskes olivenolie og citronsaft sammen med salt og peber.
Hæld dressing over salaten og bland godt, så alle ingredienserne er dækket.
Kommentarer
Perlebyg i salat? Det er da en ny en! Jeg prøvede det her og blev positivt overrasket. Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt fetaost for at give det lidt ekstra sprødhed. 4/5 for kreativiteten!
Jeg lavede denne salat til en grillfest, og alle spurgte, hvad der var i den. Jeg sagde bare 'ingredi[fri] havresalat', og de så på mig som om jeg var fra en anden planet. Men de elskede den! Måske lidt mere citronsaft næste gang. 4/5
Jeg glemte at købe dild, så jeg brugte bare ekstra persille. Det blev også godt, men jeg savnede noget af den friske smag. Næste gang skal jeg huske dillen! 3/5
Jeg er ikke så vild med agurk, så jeg skiftede den ud med lidt rødløg. Det gav en god skarp smag, som jeg kan lide. Men hvorfor hedder det 'havresalat', når der ikke er havre i? 3/5
Jeg lavede denne salat til en picnic i parken, og den var perfekt at tage med. Let at lave og frisk smag. Men jeg havde nok brugt lidt mindre olivenolie, for det blev lidt for oliet. 4/5
Denne havresalat er perfekt til en sund frokost med avocado og cherrytomater.
Jeg tilsatte lidt fetaost til min havresalat og det gav en god saltet smag.
Ingredi[fri] havresalat er ideel til vegetarer med de mange grøntsager og bønner.