spisekunst.dk

Ingefærbraiseret oksefond - Opskrift på supper, saucer, grundretter

Ingefærbraiseret oksefond

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Ingefærbraseret oksefond - hvor ingefæren tager føringen! Denne opskrift på en smagfuld og rig fond er nem at lave, men kræver lidt tålmodighed. Den er perfekt til at imponere dine gæster med en unik smagskombination.

Ingredienser

Oksekød(gerne skært kød som bov eller bryst)
500 gram
Løget(grofthakket)
2 stk
Gulerødder(skrællet og skåret i skiver)
2 stk
Ingefær(skrællet og skåret i skiver)
50 gram
1 liter
Olie(til bruning af kød)
2 spsk
efter smag
efter smag

Fremgangsmåde

1

Varm olien i en stor gryde ved middelhøj varme.

5 minmiddel-høj varmeolien skal være varm og let glinsende
2

Tilsæt oksekødet og brun det på alle sider.

10 minmiddel-høj varmekødet skal være gyldenbrunt
3

Tilsæt løg, gulerødder og ingefær til gryden og steg i yderligere 5 minutter.

5 minmiddel varmegrøntsagerne skal begynde at blødgøre og dufte
4

Hæld vand over kødet og grøntsagerne, og bring det i kog.

5 minhøj varmevandet skal begynde at boble
5

Skru ned for varmen, dæk gryden til, og lad det simre i 2 timer.

120 minlav varmekødet skal være mørt og falde fra hinanden
6

Smag til med salt og peber, og server eller brug fonden som base til andre retter.

5 minlav varmesmagen skal være afbalanceret og fyldig

Kommentarer

Mads

500 gram oksekød? Det lyder som en festmåltid! Jeg prøvede at lave den her opskrift til en lille middag med venner, og vi endte med at spise alt sammen på én aften. Måske skulle jeg have lavet dobbelt op, haha!

★★★★
Lene

Jeg elsker ingefær, så den her opskrift var lige noget for mig. Men 50 gram? Jeg smed nok det dobbelte i, og det blev bare endnu bedre. Hvis du er en ingefærfan som mig, så tag chancen!

★★★★★
Peter

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave en så god fond hjemme. Det eneste, jeg ændrede, var at jeg tilføjede lidt rødvinseddike mod slutningen for at give den lidt ekstra syre. Super lækker!

★★★★
Sofie

Jeg prøvede at lave den her opskrift, men glemte at brune kødet ordentligt. Det blev alligevel godt, men jeg tror, det kunne have været endnu bedre med lidt mere tålmodighed. Næste gang!

★★★★★
Jens

2 timer simring? Det lyder som en evighed, men det er så værd det. Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne være så tålmodig i køkkenet, men resultatet var så smagfuldt, at det blev en ny favorit!

★★★★★
Mette

Perfekt til en hyggelig søndagsmiddag med hele familien

★★★★★
Jakob

Denne ret blev ekstra lækker med tilføjelsen af frisk timian

★★★★
Louise

Fantastisk til madpakken på arbejdet - fyldt med smag og nærende ingredienser

★★★★