Helsingør-gryde à la Tycho Brahe er din nøgle til en rejse tilbage i tiden med en nem og hurtig opskrift. Denne traditionelle danske ret med svinekød, løg, gulerødder og kartofler er klar på under en time. Den er perfekt til en hverdagsmiddag med et historisk twist!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Varm smørret op i en stor gryde ved middel varme.
Tilsæt svinekødet og brun det på alle sider.
Tilsæt løg og steg dem, indtil de er bløde og gennemsigtige.
Tilsæt gulerødder og kartofler til gryden og rør rundt.
Hæld bouillonen over ingredienserne, og bring det i kog.
Skru ned for varmen, og lad retten simre under låg i ca. 40 minutter, eller indtil kødet og grøntsagerne er møre.
Smag til med salt og peber før servering.
Kommentarer
Jeg lavede denne opskrift i går, og det blev en succes! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra peber, fordi jeg kan godt lide, når det giver lidt mere sprød i maden. Tycho Brahe ville nok have godkendt det, tror jeg!
500 gram svinekød? Det lyder som en festmåltid! Jeg prøvede at lave denne opskrift til en lille middag med venner, og vi endte med at spise alt sammen på én gang. Måske skulle jeg have brugt en mindre gryde, så der blev noget tilbage!
Jeg synes, det er lidt sjovt, at opskriften hedder 'Helsingør-gryde à la Tycho Brahe'. Jeg forestiller mig ham stående ved komfuret og røre rundt i gryden med sin ene hånd, mens han kigger op på stjernerne med den anden. Men seriøst, det er en nem og lækker opskrift!
Jeg prøvede at lave denne gryde, men jeg glemte at skrue ned for varmen efter kogning, så det endte med at blive en slags 'Helsingør-steg'. Smagen var stadig god, men konsistensen var lidt anderledes. Måske skulle jeg have brugt en timer!
Jeg elsker, at opskriften er så simpel. Jeg havde alle ingredienserne hjemme, undtagen smørret, så jeg brugte lidt olivenolie i stedet. Det blev også godt, men jeg savnede lidt af den cremede smag, som smør giver. Næste gang skal jeg huske smørret!
Den var virkelig lækker med de saftige kyllingestykker
Jeg kunne godt lide kombinationen af kartofler og bacon
Perfekt til en hyggelig aften i sofaen med et glas rødvin