spisekunst.dk

Helsingør-gryde à la Tycho Brahe - Opskrift på hovedret,komfortmad

Helsingør-gryde à la Tycho Brahe

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Helsingør-gryde à la Tycho Brahe er din nøgle til en rejse tilbage i tiden med en nem og hurtig opskrift. Denne traditionelle danske ret med svinekød, løg, gulerødder og kartofler er klar på under en time. Den er perfekt til en hverdagsmiddag med et historisk twist!

Ingredienser

Svinekød(skåret i tern, fx nakkefilet)
500 gram
Løg(hakket)
2 stk
Gulerødder(skåret i skiver)
3 stk
Kartofler(skåret i tern)
4 stk
Bouillon(svine- eller grøntsagsbouillon)
500 ml
Smør(til stegning)
1 spsk
Salt(eller efter smag)
1 tsk
Peber(eller efter smag)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Varm smørret op i en stor gryde ved middel varme.

2 minmiddelsmørret skal være smeltet og begynde at boble let
2

Tilsæt svinekødet og brun det på alle sider.

5 minmiddelkødet skal være gyldenbrunt på alle sider
3

Tilsæt løg og steg dem, indtil de er bløde og gennemsigtige.

3 minmiddelløgene skal være bløde og let gennemsigtige
4

Tilsæt gulerødder og kartofler til gryden og rør rundt.

2 minmiddelgrøntsagerne skal være dækket af smør og saft fra kødet
5

Hæld bouillonen over ingredienserne, og bring det i kog.

5 minhøjdet skal boble let
6

Skru ned for varmen, og lad retten simre under låg i ca. 40 minutter, eller indtil kødet og grøntsagerne er møre.

40 minlavkødet skal være mørt, og grøntsagerne bløde
7

Smag til med salt og peber før servering.

2 miningenret skal smages til efter egen præference

Kommentarer

Astrid

Jeg lavede denne opskrift i går, og det blev en succes! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra peber, fordi jeg kan godt lide, når det giver lidt mere sprød i maden. Tycho Brahe ville nok have godkendt det, tror jeg!

★★★★
Mikkel

500 gram svinekød? Det lyder som en festmåltid! Jeg prøvede at lave denne opskrift til en lille middag med venner, og vi endte med at spise alt sammen på én gang. Måske skulle jeg have brugt en mindre gryde, så der blev noget tilbage!

★★★★★
Lone

Jeg synes, det er lidt sjovt, at opskriften hedder 'Helsingør-gryde à la Tycho Brahe'. Jeg forestiller mig ham stående ved komfuret og røre rundt i gryden med sin ene hånd, mens han kigger op på stjernerne med den anden. Men seriøst, det er en nem og lækker opskrift!

★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave denne gryde, men jeg glemte at skrue ned for varmen efter kogning, så det endte med at blive en slags 'Helsingør-steg'. Smagen var stadig god, men konsistensen var lidt anderledes. Måske skulle jeg have brugt en timer!

★★★★★
Hanne

Jeg elsker, at opskriften er så simpel. Jeg havde alle ingredienserne hjemme, undtagen smørret, så jeg brugte lidt olivenolie i stedet. Det blev også godt, men jeg savnede lidt af den cremede smag, som smør giver. Næste gang skal jeg huske smørret!

★★★★
Camilla

Den var virkelig lækker med de saftige kyllingestykker

★★★★★
Mads

Jeg kunne godt lide kombinationen af kartofler og bacon

★★★★
Lise

Perfekt til en hyggelig aften i sofaen med et glas rødvin

★★★★★