spisekunst.dk

Gulerodsboller med abrikos-relish - Opskrift på bagværk,brød

Gulerodsboller med abrikos-relish

Tid

Portioner

10

Niveau

mellem

Gulerodsboller med abrikos-relish er ikke bare en opskrift, men en smagsoplevelse! Med revne gulerødder og en hjemmelavet abrikos-relish, der får en marmeladeagtig konsistens, opnår du den bedste kombination af sødt og krydret. Prøv denne nemme opskrift i ovnen og imponer dine gæster med en unik dansk ret!

Ingredienser

Gulerødder(skrællet og revet)
300 g
Gær(frisk)
50 g
Vand(lunkent)
2 dl
1 stk
1 tsk
1 spsk
Tørrede abrikoser(grovhakket)
200 g
100 g
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål.

5 minGæren er helt opløst, ingen klumper tilbage
2

Tilsæt revne gulerødder, æg, salt, og sukker til skålen og rør godt rundt.

3 minEnsartet blanding
3

Tilsæt melet lidt ad gangen, mens du rører, indtil dejen er smidig og let klistret.

10 minDejen er smidig og slipper skålens kanter
4

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

60 minDejen er fordoblet i størrelse
5

Form dejen til boller og placer dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter.

30 minBollerne er pustet lidt op
6

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius og bag bollerne i 15-20 minutter til gyldne.

20 min200 CBollerne er gyldne og lyder hule, når man banker let på bunden
7

I mellemtiden forberedes abrikos-relish ved at koge abrikoser, sukker, æblecidereddike og kanel i en lille gryde over lav varme, indtil blandingen er tyknet.

25 minlav varmeRelishen er tyk og klæbrig
8

Server gulerodsbollerne varme med en skefuld abrikos-relish.

5 minRelishen er jævn og har en balanceret sød-syrlig smag

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave de her gulerodsboller, og de blev så gode! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt bange, da jeg så, hvor meget gær der skulle bruges. Tænkte, de ville eksplodere i ovnen! Heldigvis gik det fint, og abrikos-relishen var en perfekt sød kontrast. 5/5 for en spændende opskrift!

★★★★★
Mikkel

Æblecidereddike i abrikos-relish? Det lød lidt mærkeligt, men det fungerede faktisk! Jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men det smagte fantastisk. Min kone troede, jeg havde købt det i en fancy deli. Bollerne blev også super bløde og lækre. Godkendt!

★★★★
Sofie

Jeg lavede disse boller til en frokost med veninder, og de blev helt vilde med dem! En af dem spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens, og jeg sagde bare 'gulerødder og kærlighed'. Abrikos-relishen var lidt klæbrig, men det passede perfekt til de bløde boller. Super opskrift!

★★★★★
Jens

Jeg er ikke så vild med at bage, men disse gulerodsboller fik mig til at føle mig som en mesterbager. De blev så lette og luftige! Abrikos-relishen var lidt for sød til min smag, men det er nok, fordi jeg ikke er så vild med søde ting. Alligevel en god opskrift!

★★★★
Anna

Jeg havde aldrig tænkt på at bruge gulerødder i boller før, men det var en god overraskelse! Min lille dreng spiste to boller og ville have mere. Abrikos-relishen var lidt af en udfordring at få tyknet, men det lykkedes til sidst. En sjov og lækker opskrift at prøve!

★★★★
Mette

Gulerodsboller med abrikos-relish er perfekte til brunch!

★★★★★
Lise

Den søde abrikos-relish giver en dejlig kontrast til de saftige gulerodsboller.

★★★★
Anders

Disse boller var et hit til picnic i parken!

★★★★★