Gulerodskage med ostecreme er den nemme og hurtige opskrift, du kan lave med en ske i ovnen. Den er perfekt til travle dage, hvor du alligevel vil have en lækker dansk kage. Prøv den bedste gulerodskage med en cremet ostecreme-topping!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader C. Smør en kageform.
Bland revne gulerødder, sukker og smeltet smør i en stor skål.
Tilsæt æg, og rør godt rundt.
Sigt mel, bagepulver og kanel i de våde ingredienser, og rør til en ensartet dej.
Hæld dejen i den klargjorte kageform og bag i ovnen i 30-35 minutter.
Lad kagen køle af på en bagerist.
I en skål, pisk flødeost, blødt smør og flormelis til en glat ostecreme.
Fordel ostecremen over den afkølede kage.
Kommentarer
Jeg elsker denne opskrift! Men 300 g gulerødder? Det lyder som en hel gulerodshær! Sidste gang jeg lavede den, havde jeg så mange gulerødder, at kagen blev mere orange end en solnedgang. Men den smagte fantastisk alligevel!
Ærligt talt, 180 grader og 30-35 minutter? Min ovn er som en russisk roulette. Sidste gang blev kagen så tør, at den kunne bruges som våben. Måske skal jeg prøve at være lidt mere opmærksom næste gang.
Ostecremen er bare så god! Jeg havde lidt for meget flormelis i sidste gang, og det blev som at spise sukkerbomber. Men hey, ingen klager over for meget sødme, vel?
Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave en kage, men denne opskrift er så nem, at selv min gamle mor kunne klare det. Og hun brænder normalt bare vand! Tak for en simpel og lækker opskrift!
Jeg prøvede at være lidt sund og erstattede smørret med æblemos. Resultatet? En kage, der smagte som en eksplosion i en æblehave. Ikke sikker på, om det var en god idé, men det var i hvert fald en oplevelse!
Gulerodskage med ostecreme er perfekt til en hyggelig eftermiddagste
Den cremede ostecreme passer godt til den søde gulerodskage
Gulerodskage med ostecreme er et lækkert og sundt alternativ til dessert