Gudenåens Guldsuppe fra Bryggen i Silkeborg er en fest for smagsløgene med lokale flodfisk som gedde og aborre. Denne nemme og hurtige opskrift på dansk får dig til at føle dig som en mesterkok på ingen tid. Den er perfekt til en hyggelig aften med skål ved siden af Gudenåen!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Varm smørret i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt porrerne og lad dem stege, indtil de er bløde.
Tilsæt gulerødder og kartofler til gryden. Rør rundt i et par minutter.
Hæld fiskebouillonen i gryden og bring den i kog. Skru ned for varmen og lad den simre i 15 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre.
Skær fiskefileterne i mundrette stykker og tilsæt dem til suppen. Lad dem pochere i 5-7 minutter.
Smag til med salt og peber. Server suppen varm, pyntet med frisk dild.
Kommentarer
Gedde og aborre i samme suppe? Det lyder som en fest på Bryggen! Jeg prøvede at lave den her suppe, men min mand sagde, at det smagte som søvand. Måske skulle jeg have brugt lidt mindre fiskebouillon. Men dillen reddede dagen - den friske smag fik os til at føle, vi sad ved Gudenåen!
Jeg elsker at fiske, så jeg havde masser af gedde og aborre liggende. Denne suppe blev en hit hos familien! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede en lille skvæt snaps til suppen - det giver den ekstra 'Gudenå-magi'. Prøv det, hvis I tør!
Jeg lavede denne suppe til en middag med veninder, og vi lo så meget over, at vi følte os som guder ved Gudenåen. Men ærligt talt, hvor meget porre skal der bruges? Min suppe blev lidt for grøn. Næste gang skærer jeg måske porren i mindre stykker.
Jeg er ikke så vild med fisk, men denne suppe fik mig til at ombestemme mig. Jeg havde aldrig troet, at gedde og aborre kunne smage så godt sammen. Men jeg måtte bruge ekstra salt og peber for at få smagen frem. Måske er det bare min gamle smagssans, der svigter!
Jeg lavede denne suppe til en bådtur på Gudenåen, og det var som at få naturen på en tallerken. Men jeg havde ikke tænkt over, at fiskestykkerne kunne blive så små, når de pocherede. Næste gang skærer jeg dem lidt større, så de ikke forsvinder i suppen!
Den var fyldt med lækre fiskestykker!
Perfekt til en hurtig frokost på arbejdet.
Den var perfekt til vores picnic ved Gudenåen.