spisekunst.dk

Grønne deller - Opskrift på hovedret, snack

Grønne deller

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Grønne deller er den nemme og hurtige opskrift, der forvandler almindelige kartofler til en fest med en cremet sauce og friske grønne bønner. Prøv denne danske favorit med et drys muskatnød for ekstra smag!

Ingredienser

Kartofler(skrællet og skåret i tern)
500 gram
Grønne bønner(friske, trimmede og hakkede)
250 gram
Smør(usaltet)
50 gram
Mel(hvedemel)
2 spiseskefulde
Mælk(helst sødmælk)
300 milliliter
Muskatnød(friskrevet)
1/4 teskefuld
efter smag

Fremgangsmåde

1

Kog kartoflerne i en stor gryde med saltet vand i ca. 15 minutter, indtil de er møre.

15 minhøj varmeKartoflerne skal være let at stikke igennem med en gaffel.
2

Blancher de grønne bønner i kogende vand i 3-4 minutter, indtil de er møre, men stadig sprøde.

4 minhøj varmeBønnerne skal være lyse grønne og let sprøde.
3

Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og rør rundt i ca. 1 minut.

1 minmellem varmeBlandingen skal boble let og have en duft af smør.
4

Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant omrøring, og lad det simre indtil saucen tykner, ca. 5 minutter.

5 minlav varmeSaucen skal være glat og cremet.
5

Rør de kogte kartofler og blancherede bønner i saucen, og tilsæt muskatnød, salt og peber efter smag.

3 minlav varmeIngredienserne skal være jævnt blandet, og retten skal dufte krydret og cremet.

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave de grønne deller i går, og min mand spurgte, om vi havde fået en ny hund, fordi han troede, at kartoflerne var hundemad! Men alvorligt, de blev lidt for møre. Måske skal jeg koge dem i 10 minutter næste gang.

★★★★★
Mikkel

Jeg elsker muskatnød, så jeg smed en hel teskefuld i. Det blev lidt som at spise julemad midt om sommeren, men hey, det fungerede for mig!

★★★★
Sofie

Jeg glemte at røre rundt i saucen, og den blev klumpet som en teenageres hud. Men med lidt ekstra mælk og en stavblender blev det en redning!

★★★★★
Jens

Jeg havde ikke grønne bønner, så jeg brugte ærter i stedet. Det blev ikke helt det samme, men min kone sagde, det var 'interessant'. Jeg tror, det betyder, at jeg skal holde mig til opskriften næste gang.

★★★★★
Anna

Jeg lavede de grønne deller til en familieaften, og mine børn spiste alt sammen! Det er et mirakel, for de æder normalt ikke grøntsager. Måske er det hemmeligheden med smør og mælk!

★★★★★
Mette

Disse grønne deller var perfekte til madpakken med lidt sennepssauce

★★★★★
Jakob

Jeg kunne godt lide den friske smag af spinat i disse grønne deller

★★★★
Lise

Disse grønne deller var en lækker og nem løsning til aftensmaden

★★★★