Grønne deller er den nemme og hurtige opskrift, der forvandler almindelige kartofler til en fest med en cremet sauce og friske grønne bønner. Prøv denne danske favorit med et drys muskatnød for ekstra smag!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kog kartoflerne i en stor gryde med saltet vand i ca. 15 minutter, indtil de er møre.
Blancher de grønne bønner i kogende vand i 3-4 minutter, indtil de er møre, men stadig sprøde.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og rør rundt i ca. 1 minut.
Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant omrøring, og lad det simre indtil saucen tykner, ca. 5 minutter.
Rør de kogte kartofler og blancherede bønner i saucen, og tilsæt muskatnød, salt og peber efter smag.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave de grønne deller i går, og min mand spurgte, om vi havde fået en ny hund, fordi han troede, at kartoflerne var hundemad! Men alvorligt, de blev lidt for møre. Måske skal jeg koge dem i 10 minutter næste gang.
Jeg elsker muskatnød, så jeg smed en hel teskefuld i. Det blev lidt som at spise julemad midt om sommeren, men hey, det fungerede for mig!
Jeg glemte at røre rundt i saucen, og den blev klumpet som en teenageres hud. Men med lidt ekstra mælk og en stavblender blev det en redning!
Jeg havde ikke grønne bønner, så jeg brugte ærter i stedet. Det blev ikke helt det samme, men min kone sagde, det var 'interessant'. Jeg tror, det betyder, at jeg skal holde mig til opskriften næste gang.
Jeg lavede de grønne deller til en familieaften, og mine børn spiste alt sammen! Det er et mirakel, for de æder normalt ikke grøntsager. Måske er det hemmeligheden med smør og mælk!
Disse grønne deller var perfekte til madpakken med lidt sennepssauce
Jeg kunne godt lide den friske smag af spinat i disse grønne deller
Disse grønne deller var en lækker og nem løsning til aftensmaden