spisekunst.dk

Grillet Souvlaki - Opskrift på hovedret, grillmad

Grillet Souvlaki

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Ske-sensation: Nem og hurtig souvlaki på dansk bliver din nye favorit til grillen. Med en enkel marinade af olivenolie, citronsaft og oregano får du det bedste ud af svinekød eller kylling på spyd i en fart. Perfekt til en afslappet aften med venner!

Ingredienser

Svinekød eller kylling(skåret i mundrette stykker)
500 gram
Peberfrugter(skåret i tern)
2 stk
Løg(skåret i både)
1 stk
Tomater(skåret i kvarte)
2 stk
Olivenolie(ekstra jomfru)
4 spsk
Citronsaft(friskpresset)
2 spsk
Hvidløg(hakket)
2 fed
Oregano(tørret)
1 spsk
smag til

Fremgangsmåde

1

Bland olivenolie, citronsaft, hvidløg, oregano, salt og peber i en skål.

5 minduften af hvidløg og citron skal være tydelig
2

Tilsæt kød, peberfrugter, løg og tomater til marinaden og rør godt rundt. Lad det marinere i køleskabet i mindst 30 minutter.

30 minkøleskabstemperaturingredienserne skal være godt dækket af marinaden
3

Forvarm grillen til medium-høj varme.

10 minmedium-højgrillen skal være varm at røre ved
4

Træd marineret kød og grøntsager på spid.

5 minspiddene skal være jævnt fyldt
5

Grill spiddene i 10-15 minutter, vend dem jævnligt, indtil kødet er gennemstegt og grøntsagerne er let forkullede.

15 minmedium-højkødet skal være gyldent og saftigt, grøntsagerne let forkullede

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift med kylling, og det blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg brændte mine fingre lidt, da jeg vendte spiddene - måske skulle jeg have brugt en grillhandske! 😂

★★★★
Mikkel

500 gram kød til hele familien? Det er ikke nok, min ven! Jeg måtte doble mængden, og så blev der stadig ikke tilbage. Men smagen var fantastisk, så det var det værd!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker at marinere kødet i citronsaft og oregano - det giver en så frisk smag! Men jeg havde ikke tålmodighed til at vente 30 minutter, så jeg lod det marinere i 10 minutter, og det blev også godt.

★★★★
Jens

Jeg havde aldrig prøvet at grille tomater før, men det var en god overraskelse! De blev så søde og lækre. Men jeg måtte grille spiddene lidt længere end 15 minutter, fordi min grill er lidt gammel og træg.

★★★★
Pia

Jeg lavede denne opskrift til en sommerfest, og alle elskede det! Men jeg havde ikke nok spid, så jeg endte med at bruge grillpinde til nogle af dem. Det så lidt sjovt ud, men smagen var der stadig!

★★★★★
Mette

Souvlakien var perfekt marinaderet og saftig

★★★★★
Lars

Den grillede souvlaki med tzatziki var fantastisk til sommergrillen

★★★★
Camilla

Jeg nød kombinationen af grillet kød og friske grøntsager i souvlakien

★★★★