Ske-sensation: Nem og hurtig souvlaki på dansk bliver din nye favorit til grillen. Med en enkel marinade af olivenolie, citronsaft og oregano får du det bedste ud af svinekød eller kylling på spyd i en fart. Perfekt til en afslappet aften med venner!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bland olivenolie, citronsaft, hvidløg, oregano, salt og peber i en skål.
Tilsæt kød, peberfrugter, løg og tomater til marinaden og rør godt rundt. Lad det marinere i køleskabet i mindst 30 minutter.
Forvarm grillen til medium-høj varme.
Træd marineret kød og grøntsager på spid.
Grill spiddene i 10-15 minutter, vend dem jævnligt, indtil kødet er gennemstegt og grøntsagerne er let forkullede.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift med kylling, og det blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg brændte mine fingre lidt, da jeg vendte spiddene - måske skulle jeg have brugt en grillhandske! 😂
500 gram kød til hele familien? Det er ikke nok, min ven! Jeg måtte doble mængden, og så blev der stadig ikke tilbage. Men smagen var fantastisk, så det var det værd!
Jeg elsker at marinere kødet i citronsaft og oregano - det giver en så frisk smag! Men jeg havde ikke tålmodighed til at vente 30 minutter, så jeg lod det marinere i 10 minutter, og det blev også godt.
Jeg havde aldrig prøvet at grille tomater før, men det var en god overraskelse! De blev så søde og lækre. Men jeg måtte grille spiddene lidt længere end 15 minutter, fordi min grill er lidt gammel og træg.
Jeg lavede denne opskrift til en sommerfest, og alle elskede det! Men jeg havde ikke nok spid, så jeg endte med at bruge grillpinde til nogle af dem. Det så lidt sjovt ud, men smagen var der stadig!
Souvlakien var perfekt marinaderet og saftig
Den grillede souvlaki med tzatziki var fantastisk til sommergrillen
Jeg nød kombinationen af grillet kød og friske grøntsager i souvlakien