Frikadeller og lun leverpostej opskrift: Prøv denne nemme og hurtige opskrift, hvor frikadellerne får selskab af lun leverpostej, krydret med allehånde. Perfekt til en hverdagsmiddag med syltede rødbeder og rugbrød på dansk.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bland hakket svinekød, finthakket løg, æg, mælk, hvedemel, salt og peber i en skål. Rør det godt sammen indtil det er en ensartet fars.
Form små frikadeller med en spiseskefuld og steg dem i smør på middelvarme på en pande. Vend dem jævnligt, så de bliver gyldne på alle sider.
Til leverpostejen, hak svinelever og løg fint. Smelt smør i en gryde, tilsæt lever og løg, krydr med allehånde, salt og peber. Læg laurbærblade i.
Lad leverpostejen simre forsigtigt til den er gennemkogt og har en glat konsistens. Fjern laurbærbladene inden servering.
Server frikadellerne og den lune leverpostej med skiver af rugbrød og syltede rødbeder.
Kommentarer
Frikadeller og leverpostej er en klassiker, men jeg må indrømme, at jeg altid brænder mine frikadeller lidt for meget. Måske skal jeg prøve at vende dem lidt oftere, som det står i opskriften. Men rugbrød og rødbeder til - det er bare så dansk!
Jeg prøvede at lave denne opskrift til min kæreste, og hun blev helt vild med den lune leverpostej. Jeg havde aldrig tænkt på at bruge allehånde før, men det giver en helt ny dimension. Næste gang skal jeg nok også bruge lidt mere smør til at stege frikadellerne i - de blev lidt for tørre!
Haha, jeg havde aldrig troet, at jeg ville sige det, men denne opskrift fik mig til at elske leverpostej! Jeg havde altid syntes, det var lidt kedeligt, men med laurbærblade og allehånde blev det noget helt andet. Og frikadellerne... de er bare så nemme at lave, og så gode!
Jeg lavede denne ret til en familieaften, og mine børn blev helt vilde med frikadellerne. Men leverpostejen... det var en hård kamp at få dem til at smage på den. Måske skal jeg næste gang prøve at skjule laurbærbladene bedre, så de ikke bliver skræmt væk!
Jeg elsker at lave frikadeller, men jeg havde aldrig prøvet at lave min egen leverpostej før. Det var lidt af en oplevelse at hakke svineleveren, men resultatet blev så godt! Jeg synes bare, det er lidt sjovt, at man skal bruge så meget smør - det er jo ikke lige det sundeste, men sådan skal det være!
Frikadellerne var saftige og lækre med masser af persille
Lun leverpostej er perfekt til en hyggelig søndagsbrunch
Disse frikadeller er fantastiske til aftensmad med kartoffelsalat