spisekunst.dk

Frikadelle a la EF-afstemning 1972 - Opskrift på hovedret,traditionel mad

Frikadelle a la EF-afstemning 1972

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Frikadeller a la EF-afstemning 1972: En nem og hurtig opskrift, der med sin unikke blanding af svinekød og oksekød fik Danmark til at stemme 'Ja' i 1972. Prøv denne historiske ret og nyd den med kogte kartofler og rødkål.

Ingredienser

Hakket svinekød(gerne magert)
250 g
Hakket oksekød(gerne magert)
250 g
Løg(finthakket)
1 stk
1 stk
Mælk(eller fløde for en rigere smag)
0.5 dl
Mel(hvedemel)
2 spsk
efter smag
Peber(friskkværnet)
efter smag

Fremgangsmåde

1

Bland det hakkede svinekød, hakkede oksekød og det finthakkede løg i en stor skål.

5 minensartet blanding
2

Tilsæt ægget og mælken til kødmassen og rør godt rundt.

3 minblandingen er jævn og flydende
3

Tilsæt mel, salt og peber og rør, indtil det er godt blandet.

3 minblandingen hænger sammen og er krydret
4

Form små frikadeller med en spiseske og håndfladerne.

5 minfrikadellerne er jævne og faste
5

Opvarm en pande med lidt olie ved middel varme og steg frikadellerne, indtil de er gyldne og gennemstegte.

15 minmiddel varmefrikadellerne er gyldne og faste ved berøring
6

Server frikadellerne varme sammen med kogte kartofler og rødkål.

5 minfrikadellerne er varme og klar til servering

Kommentarer

Lone

Haha, 'Frikadelle a la EF-afstemning 1972' - det lyder som en ret, der kunne få selv de mest skeptiske til at stemme ja! Jeg elsker, at I bruger både svinekød og oksekød, det giver en god smag. Men husk at bruge rigeligt med salt og peber, ellers bliver det lidt kedeligt.

★★★★
Jens

Jeg lavede denne opskrift til min svigermors fødselsdag, og hun blev helt vild med dem! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra løg, fordi jeg elsker den smag. Og så blev de også lidt større end 'små frikadeller' - men det var bare en bonus!

★★★★★
Mette

Ærligt talt, hvem har tid til at forme små frikadeller med en spiseske? Jeg bruger bare mine hænder og laver dem i en normal størrelse. Men opskriften er god, og frikadellerne smager fantastisk med kogte kartofler og rødkål.

★★★★★
Peter

Jeg prøvede at lave disse frikadeller til en middag med venner, og de blev en kæmpe succes! Men jeg måtte bruge lidt mere olie end 'lidt', for at de blev rigtig gyldne. Måske er det bare min pande, der er lidt gammel.

★★★★
Karen

Jeg synes, det er sjovt, at opskriften hedder 'Frikadelle a la EF-afstemning 1972'. Det minder mig om, da jeg var barn, og mine forældre diskuterede, om vi skulle stemme ja eller nej. Men frikadellerne smager godt, og det er en nem opskrift at følge.

★★★★
Mette

Denne ret minder mig om min barndoms sommerferier ved vandet.

★★★★★
Lars

Frikadellen var lidt tør, men smagen af persille gjorde op for det.

★★★★★
Helle

Perfekt til en picnic i parken med vennerne.

★★★★