spisekunst.dk

Svinelever-Pâté - Opskrift på mad, forretter, klassisk

Svinelever-Pâté

Tid

Portioner

6

Niveau

mellem

Pâté de Campagne - en smagsbombe med svinelever og urter, der gør din køkkenkniv til en mester i skiveskæring. Denne nemme opskrift på dansk er perfekt til at imponere dine gæster med et rustikt fransk kødbrød, bagt i ovnen til den perfekte konsistens.

Ingredienser

Svinekød(hakket)
500 g
Svinelever(hakket)
200 g
Løg(finthakket)
1 stk
Hvidløg(presset)
2 fed
Timian(tørret)
1 tsk
Merian(tørret)
1 tsk
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk
100 ml

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 160°C.

5 min160Du kan mærke varmen fra ovnen
2

I en stor skål blandes hakket svinekød, hakket svinelever, finthakket løg og presset hvidløg.

10 minBlandingen er jævn og ensartet
3

Tilsæt timian, merian, salt, peber og fløde til kødblandingen, og rør godt rundt.

5 minKrydderierne er jævnt fordelt i blandingen
4

Kom blandingen i en smurt terrineform og glat overfladen.

5 minOverfladen er glat og uden klumper
5

Bages i ovnen i cirka 1 time eller indtil fast og gylden på toppen.

60 min160Pâtéen er fast og gyldenbrun på toppen
6

Lad pâtéen køle af før servering.

30 minPâtéen er kølet ned og nem at skære i skiver

Kommentarer

Lone

500 g svinekød og 200 g svinelever? Det lyder som en fest for smagsløgene, men også som en fest for maven bagefter! Jeg prøvede den her opskrift til en familiemiddag, og alle blev helt vilde med den. Men husk at have noget sodavand klar til at skylle ned med!

★★★★
Mikkel

Jeg elsker at lave pâté, men jeg havde aldrig prøvet med svinelever før. Det gav en helt ny dimension til smagen! Eneste ulempe var, at min kæreste blev lidt bleg, da jeg fortalte, hvad der var i den. Måske skulle jeg have holdt det for mig selv...

★★★★★
Trine

Timian og merian er en god kombination, men jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg, fordi jeg elsker det. Resultatet blev en pâté, der fik mine gæster til at spørge, om jeg havde åbnet en hvidløgsfabrik! Men de elskede det alligevel.

★★★★
Jens

Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, men min pâté blev aldrig rigtig fast. Måske var det, fordi jeg blev distraheret af en god film og glemte den i ovnen lidt for længe. Næste gang skal jeg holde øje med tiden!

★★★★★
Hanne

Jeg lavede den her pâté til en picnic, og den blev en kæmpe succes. Den eneste udfordring var at få den ud af terrineformen uden at den gik i stykker. Måske skal jeg smøre formen lidt bedre næste gang. Men smagen var helt fantastisk!

★★★★
Mette

Pâté de Campagne med enebær er min yndlings!

★★★★★
Jesper

Denne ret er perfekt til en picnic i parken.

★★★★
Lise

Jeg foretrækker min Pâté de Campagne med grov sennep.

★★★★★