Tomater med et provencalsk twist er din nye favorit i ovnen. Med en sprød topping af brødkrummer, hvidløg og parmesan er denne nemme og hurtige danske opskrift en sikker vinder som tilbehør eller forret. Prøv den og bliv overrasket over, hvor let det er at lave noget så lækkert!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
Halver tomaterne og fjern kernerne med en ske.
I en skål blandes brødkrummer, hvidløg, persille, parmesanost, salt og peber.
Fyld tomaterne med brødkrummeblandingen og læg dem i et ovnfast fad.
Dryp olivenolie over de fyldte tomater.
Bag tomaterne i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil toppingen er gylden og sprød.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave den her opskrift, men mine tomater eksploderede i ovnen! Måske fordi jeg blev distraheret af 'Badehotellet' og glemte dem i 10 minutter for længe. Men smagen var stadig god, så 4 stjerner fra mig!
Brødkrummerne og parmesanosten gør det her til en rigtig lækker ret. Jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg, fordi man kan aldrig få for meget hvidløg, ikke? Perfekt til en sommeraften med vennerne.
Jeg havde ikke frisk persille, så jeg brugte tørret i stedet. Det blev også godt, men frisk er nok bedre. Nem og hurtig opskrift, som jeg vil lave igen!
Jeg havde aldrig troet, at tomater og brødkrummer kunne være så godt sammen. Min kone sagde, at det smagte som en ferie i Provence. Jeg ved ikke, om hun nogensinde har været der, men jeg tager imod komplimenten!
Jeg glemte at fjerne kernerne fra tomaterne, og det blev lidt for vandet. Men ellers en super opskrift! Næste gang skal jeg nok læse opskriften ordentligt igennem først.
Disse Tomates Provençales var fyldt med lækre krydderier!
Perfekt tilbehør til en grillfest med vennerne!
Fantastisk måde at få børnene til at spise flere grøntsager på.