spisekunst.dk

Tomater med en Provençalsk Twist - Opskrift på side dish, vegetarisk, fransk

Tomater med en Provençalsk Twist

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Tomater med et provencalsk twist er din nye favorit i ovnen. Med en sprød topping af brødkrummer, hvidløg og parmesan er denne nemme og hurtige danske opskrift en sikker vinder som tilbehør eller forret. Prøv den og bliv overrasket over, hvor let det er at lave noget så lækkert!

Ingredienser

Modne tomater(helst store og faste)
4 stk
Brødkrummer(friske eller fra daggammelt brød)
100 g
Hvidløg(finthakket)
2 fed
Frisk persille(finthakket)
1 bundt
Revet parmesanost(valgfrit, kan udelades for vegansk version)
50 g
efter smag
Olivenolie(ekstra jomfru)
2 spsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

5 min200°COvnen er varm nok når den når den ønskede temperatur
2

Halver tomaterne og fjern kernerne med en ske.

5 minTomaterne er klar, når de er hule indeni
3

I en skål blandes brødkrummer, hvidløg, persille, parmesanost, salt og peber.

5 minBlandingen er klar, når den er jævnt fordelt og dufter af hvidløg og persille
4

Fyld tomaterne med brødkrummeblandingen og læg dem i et ovnfast fad.

5 minTomaterne er klar til ovnen, når de er jævnt fyldte
5

Dryp olivenolie over de fyldte tomater.

2 minOlien er jævnt fordelt på toppen af tomaterne
6

Bag tomaterne i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil toppingen er gylden og sprød.

25 min200°CTomaterne er færdige, når de dufter aromatisk og toppingen er gyldent brun

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave den her opskrift, men mine tomater eksploderede i ovnen! Måske fordi jeg blev distraheret af 'Badehotellet' og glemte dem i 10 minutter for længe. Men smagen var stadig god, så 4 stjerner fra mig!

★★★★
Mikkel

Brødkrummerne og parmesanosten gør det her til en rigtig lækker ret. Jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg, fordi man kan aldrig få for meget hvidløg, ikke? Perfekt til en sommeraften med vennerne.

★★★★★
Trine

Jeg havde ikke frisk persille, så jeg brugte tørret i stedet. Det blev også godt, men frisk er nok bedre. Nem og hurtig opskrift, som jeg vil lave igen!

★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at tomater og brødkrummer kunne være så godt sammen. Min kone sagde, at det smagte som en ferie i Provence. Jeg ved ikke, om hun nogensinde har været der, men jeg tager imod komplimenten!

★★★★★
Sofie

Jeg glemte at fjerne kernerne fra tomaterne, og det blev lidt for vandet. Men ellers en super opskrift! Næste gang skal jeg nok læse opskriften ordentligt igennem først.

★★★★★
Lise

Disse Tomates Provençales var fyldt med lækre krydderier!

★★★★★
Morten

Perfekt tilbehør til en grillfest med vennerne!

★★★★
Emma

Fantastisk måde at få børnene til at spise flere grøntsager på.

★★★★