spisekunst.dk

Svampefest Salat - Opskrift på forretter, salater

Svampefest Salat

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Champignonsalat er din nye favorit med friske champignoner sauterede med hvidløg, blandet med sprød salat og bacon. Denne nemme og hurtige opskrift på dansk giver dig en smagsoplevelse, der får dine smagsløg til at danse. Prøv den bedste salat med ske og nyd en dejlig blanding af smag og teksturer!

Ingredienser

250 gram
Hvidløg(hakket)
2 fed
Olivenolie(ekstra jomfru)
2 spsk
Blandet salat(f.eks. rucola og spæde spinatblade)
100 gram
Cherrytomater(halveret)
150 gram
Bacon(tern, valgfrit)
50 gram
salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

1

Opvarm en spiseskefuld olivenolie i en pande ved middel varme. Tilsæt hvidløg og sauter i 1 minut, indtil det er duftende.

1 minmiddel varmehvidløgsduft
2

Tilsæt de skivede champignon og sauter dem i 5-7 minutter, indtil de er gyldne og bløde.

5-7 minmiddel varmegylden farve og blød tekstur
3

Hvis du bruger bacon, steges det i en separat pande til det er sprødt, cirka 5 minutter. Tøm på køkkenrulle.

5 minmiddel varmesprød tekstur
4

I en stor skål, kombiner den blandede salat, cherrytomater, sauterede champignon og bacon.

2 minblanding af ingredienser
5

I en lille skål, pisk den resterende olivenolie, rødvinseddike, dijonsennep, salt og peber sammen til en vinaigrette.

2 minensartet og emulgeret
6

Hæld vinaigretten over salaten og vend det hele forsigtigt sammen.

1 minensartet beklædning
7

Server straks som en lækker forret eller let måltid.

0 minfærdigret

Kommentarer

Mads

Jeg elsker champignon, men 250 gram? Det er som at lave en svampefest! Jeg bruger altid lidt mindre, så der er plads til de andre lækkerier. Og baconen... mmm, den gør det hele så meget bedre!

★★★★
Lene

Hvidløg og champignon er en match made in heaven! Jeg prøvede engang at lave denne salat til en middag med veninder, og de blev helt vilde med den. Men jeg må indrømme, at jeg altid glemmer at tilsætte salt og peber - det gør en stor forskel!

★★★★★
Peter

Jeg lavede denne salat i går, og det var en succes! Men jeg havde ikke dijonsennep, så jeg brugte en anden type sennep, og det fungerede også fint. Måske ikke helt autentisk, men smagen var der stadig!

★★★★
Sofie

Jeg synes, det er lidt sjovt, at man skal bruge to pander til denne salat. Først en til hvidløg og champignon, og så en til bacon. Det føles som at lave en gourmetret, når man bruger så mange køkkengrej! Men resultatet er værd det.

★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave denne salat til en picnic, men jeg glemte at tage vinaigretten med. Så vi endte med at spise salaten uden dressing, og det var ikke lige så godt. Husk altid dressing, folkens!

★★★★★
Lise

Denne salat er skøn med friske champignon skiver og citronvinaigrette dressing.

★★★★★
Mads

Perfekt til en let frokost med sprød salat og bacon på toppen.

★★★★
Karen

En lækker salat til picnic med veninderne med masser af friske urter og ristede pinjekerner.

★★★★★