spisekunst.dk

Grøntsagstårn - Opskrift på retter, grøntsager, bagt

Grøntsagstårn

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Grøntsagstian er en nem og hurtig opskrift, der bringer det bedste fra det franske køkken ind i din ovn. Med lag af tyndtskivede kartofler, courgette og tomater, krydret med timian og rosmarin, får du en mørk og gylden ret, der smager som en lækkerbisken uden besvær. Prøv denne opskrift på dansk og imponer dine gæster med minimal indsats!

Ingredienser

Kartofler(mellemstore)
3 stk
Courgetter(mellemstore)
2 stk
Tomater(modne)
4 stk
Olivenolie(ekstra jomfru)
3 spsk
1 tsk
Sort peber(friskkværnet)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180°C.

5 min180°COvnen er varm
2

Skær kartofler, courgetter og tomater i tynde skiver.

10 minSkiverne er jævnt tynde
3

Smør en bagefad let med olivenolie.

2 minEt tyndt lag olie dækker bunden
4

Arranger kartoffel-, courgette- og tomatskiverne i lag i bagefadet, skiftevis mellem grøntsagerne.

10 minGrøntsagerne er pænt arrangeret i lag
5

Dryp resten af olivenolien over grøntsagerne. Drys med timian, rosmarin, salt og peber.

5 minKrydderierne er jævnt fordelt
6

Bag i ovnen i 45 minutter, indtil grøntsagerne er møre og toppen er gylden.

45 min180°CGrøntsagerne er møre, og toppen er gylden

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og mine børn spiste faktisk grøntsagerne uden at klage! Måske var det fordi jeg tilføjede lidt ekstra ost på toppen... Men altså, 45 minutter i ovnen, og det blev perfekt. En keeper!

★★★★
Jens

Jeg elsker denne opskrift, men jeg synes altid, at der skal være mere krydderi. Jeg dobbelter altid mængden af timian og rosmarin, og så smider jeg også lidt chili på. Giver det en lille ekstra kick!

★★★★
Mette

Haha, jeg havde ikke tænkt over, at man skulle skære grøntsagerne i tynde skiver, så mine blev lidt for tykke, og det tog en evighed at blive møre. Men smagen var god alligevel. Næste gang skal jeg nok læse opskriften ordentligt!

★★★★★
Poul

Jeg lavede den her til en middag med venner, og de troede, jeg havde brugt time på at lave det. Så nemt og så lækkert! Jeg havde også lidt ekstra olivenolie, så det blev ekstra saftigt.

★★★★★
Hanne

Jeg havde ikke courgetter, så jeg brugte squash i stedet. Det fungerede fint, men jeg savnede lidt af den specielle smag, som courgetter giver. Men ellers en super opskrift!

★★★★
Mette

Tian aux Légumes er perfekt til en hyggelig aften med venner. Man kan smage den lækre aubergine i retten.

★★★★★
Anders

Denne ret er ideel til vegetarer, da den er fyldt med saftige tomater og sprøde peberfrugter.

★★★★
Lise

Tian aux Légumes er let at have med på stranden som en frisk og sund picnic-ret.

★★★★