spisekunst.dk

Omelet Fines Herbes - Opskrift på morgenmad, æg, fransk

Omelet Fines Herbes

Tid

Portioner

2

Niveau

nem

Urteomeletten er din nye morgenfavorit - klar på blot 6 minutter! Med en smagfuld blanding af friske urter som persille, purløg, estragon og kørvel er denne nemme opskrift perfekt til en hurtig og lækker start på dagen.

Ingredienser

Æg(friske, økologiske hvis muligt)
4 stk
Smør(usaltet)
2 spsk
Persille(frisk og finthakket)
2 spsk
Purløg(frisk og finthakket)
2 spsk
Estragon(frisk og finthakket)
1 spsk
Kørvel(frisk og finthakket)
1 spsk
Salt og peber(friskkværnet)
smag til

Fremgangsmåde

1

Slå æggene ud i en skål og pisk dem let sammen med en gaffel eller piskeris.

2 minÆggemassen skal være ensartet
2

Tilsæt de finthakkede urter (persille, purløg, estragon og kørvel) til æggene og krydr med salt og peber.

1 minUrterne skal være jævnt fordelt i æggemassen
3

Opvarm smørret i en non-stick pande over middel varme, indtil det er smeltet og let boblende.

1 minmellemSmørret skal dufte nøddeagtigt og være let gyldent
4

Hæld æggeblandingen i panden og lad den sætte sig i kanterne. Brug en spatel til forsigtigt at trække de tilberedte kanter mod midten, så den flydende masse kan løbe ud.

3 minmellemÆggene skal begynde at stivne, men stadig være let fugtige på toppen
5

Når omeletten næsten er sat, fold den forsigtigt sammen og lad den glide over på en tallerken.

1 minOmeletten skal være let gylden udenpå og blød indeni

Kommentarer

Lone

Æg og urter, det lyder som en sund start på dagen! Men hvorfor skal man bruge så meget smør? Jeg prøvede at lave denne omelet med halvt så meget smør, og den blev stadig lækker. Måske er det bare mig, der er lidt smør-rationeret!

★★★★
Mikkel

Jeg elsker denne opskrift! Men sidste gang jeg lavede den, glemte jeg at tilsætte salt og peber, og det blev lidt kedeligt. Lærer man aldrig at krydre ordentligt? Nå, men med lidt ekstra krydderi er det en 5-stjernet ret!

★★★★
Sofie

Jeg prøvede at lave denne omelet til morgenmad, men mine børn syntes, at alle de urter lignede græs! De spiste den alligevel, så det må være en god opskrift. Måske skal jeg kalde det 'græsomelet' næste gang!

★★★★★
Jens

Jeg er ikke så god til at hacke urter, så min omelet endte med at ligne en slags grøn suppe. Men smagen var der! Måske skal jeg investere i en god kniv eller bare købe færdighakket næste gang.

★★★★★
Anna

Jeg lavede denne omelet til en sen frokost, og det var så nemt og hurtigt. Men jeg havde ikke kørvel, så jeg brugte lidt ekstra estragon i stedet. Det fungerede fint, og det smagte stadig fantastisk!

★★★★★
Mette

Den friske persille gav lige det ekstra pift!

★★★★★
Thomas

Perfekt til brunch med vennerne!

★★★★★
Anna

Jeg tilføjede lidt revet ost - det gjorde den endnu bedre!

★★★★