spisekunst.dk

Hviderodspuré à la Française - Opskrift på vegetarisk, sides, fransk

Hviderodspuré à la Française

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Hvidløgspuré med et fransk twist er den nemme opskrift, der forvandler hvidløg til en glat og rigtig lækker spread med smør og fløde. Bag hvidløget i ovnen og purér det med en smule persille for en uimodståelig smag. Den er perfekt til at imponere dine gæster med minimal indsats!

Ingredienser

Hvidløg(store hoveder)
4 hele
Smør(usaltet)
50 gram
Fløde(piskefløde)
100 ml
Frisk persille(hakket, valgfri)
1 spiseskefuld
smag til
Peber(friskkværnet)
smag til

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Skær toppen af hvidløgs hovederne for at eksponere feddene.

5 min180Hvidløgsfeddene er synlige
2

Placer hvidløget i et ovnfast fad og drys med lidt olivenolie. Dæk fadet med folie.

2 minHvidløget er dækket med olie og folie
3

Bag hvidløget i ovnen i 45 minutter, eller indtil feddene er bløde og gyldne.

45 min180Feddene er bløde og let gyldne
4

Lad hvidløget køle lidt af, pres derefter de bløde fed ud i en skål.

10 minFeddene presses let ud
5

Tilsæt smør og fløde til skålen med hvidløg og purér med en stavblender indtil glat. Smag til med salt og peber.

5 minPureringen er glat og cremet
6

Rør hakket persille i, hvis ønsket. Server varm som tilbehør.

2 minPersillen er jævnt fordelt

Kommentarer

Lone

Haha, jeg troede først det stod 'Hviderodspuré à la Frække' - men seriøst, denne opskrift er en vinder! Jeg elsker, hvordan hvidløget bliver så blødt og sødt. Jeg tilføjede lidt ekstra fløde, fordi jeg er en flødemost, og det blev perfekt!

★★★★★
Mikkel

Jeg prøvede denne opskrift til en middag med venner, og de troede, jeg havde købt det i en fancy restaurant! Det eneste, jeg ændrede, var at jeg brugte lidt mindre smør, fordi jeg prøver at holde øje med kolesterolet. Men smagen var stadig fantastisk!

★★★★
Trine

Jeg havde aldrig troet, at hvidløg kunne være så lækkert! Jeg havde aldrig brugt en stavblender før, og det føltes som at være med i en kogeprogram på TV. Persillen gav en frisk twist, som jeg virkelig satte pris på.

★★★★★
Jens

Jeg lavede denne puré til en bøf, og det var som at spise på en Michelin-restaurant. Det eneste, jeg savnede, var lidt mere peber, men det er nok bare, fordi jeg elsker krydret mad. Super nem at lave, og det giver en god undskyldning til at bruge ovnen!

★★★★
Sofie

Jeg prøvede denne opskrift, og det var en succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt nervøs for at skære toppen af hvidløget - det føltes som en operation! Heldigvis gik det godt, og resultatet var værd det. Jeg vil måske prøve at tilføje lidt timian næste gang.

★★★★
Laura

Den hviderodspuré var for cremet til min smag, men jeg elskede den franske touch med estragonen.

★★★★★
Mette

Perfekt til madpakken med rugbrød og sprøde agurkeskiver!

★★★★★
Jonas

Jeg synes, at den hviderodspuré var lidt for sød, men den passede rigtig godt til vores picnic i parken.

★★★★