spisekunst.dk

Fyldte Tomater - Opskrift på hovedret, comfort food

Fyldte Tomater

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Fyldte tomater - en nem og hurtig opskrift, hvor store tomater fyldes med en lækker blanding af hakket kød, løg, hvidløg og friske urter. Bag dem i ovnen og nyd en smagfuld ret, der er klar på ingen tid. Perfekt til en travl hverdag eller når du har brug for en simpel, men velsmagende løsning.

Ingredienser

Store tomater(vælg faste og modne tomater)
6 stk
Hakket svinekød eller oksekød(vælg kvalitetskød)
500 g
Løg(finthakket)
1 stk
Hvidløg(presset)
2 fed
2 spsk
1 tsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

5 min180 Covnen er varm
2

Skær toppen af tomaterne og udhul dem forsigtigt med en ske.

10 mintomaterne er tomme og intakte
3

I en skål blandes hakket kød, løg, hvidløg, persille, timian, salt og peber.

5 miningredienserne er jævnt blandet
4

Fyld tomaterne med kødblandingen og placer dem i et ovnfast fad.

10 mintomaterne er fyldte og står stabilt
5

Dryp olivenolie over de fyldte tomater.

2 minolien er jævnt fordelt
6

Bag tomaterne i ovnen i 30-35 minutter, eller indtil fyldet er gennemstegt og tomaterne er møre.

35 min180 Ctomaterne er bløde og let brune på toppen

Kommentarer

Mads

Jeg prøvede at lave disse Tomates Farcies til en middagsfest, og alle blev helt vilde med dem! Men jeg må indrømme, at jeg brugte lidt for meget hvidløg - min kæreste kaldte mig 'Hvidløgsmanden' i en uge bagefter! 😂

★★★★
Lene

Super lækker opskrift! Jeg havde ikke frisk persille, så jeg brugte tørret i stedet. Det fungerede fint, men jeg savnede lidt af den friske smag. Næste gang skal jeg huske at købe frisk!

★★★★
Jens

Jeg elsker at lave Tomates Farcies, men sidste gang jeg lavede dem, glemte jeg at forvarme ovnen. Det endte med, at de blev bagt i en time i stedet for 30 minutter. De blev alligevel gode, men lidt tørre. Husk at forvarme ovnen, folkens!

★★★★★
Sofie

Jeg lavede denne opskrift til en romantisk aften med min kæreste. Jeg havde aldrig udhullet tomater før, og det blev lidt af en katastrofe - tomaterne blev til mos! Men kødfyldet var så godt, at vi endte med at spise det som en slags boller i karry. Ikke helt som planlagt, men stadig en succes!

★★★★★
Pia

Jeg elsker denne opskrift! Jeg bruger altid oksekød i stedet for svinekød, og det giver en dejlig smag. En gang havde jeg ikke timian, så jeg brugte oregano i stedet, og det blev også godt. Super fleksibel opskrift!

★★★★★
Mette

Tomaterne var saftige og fyldet var lækkert med hakket kød og løg

★★★★★
Jesper

Perfekt til en picnic i parken med en frisk salat til

★★★★
Louise

Børnene elskede dem som en lækker og sund aftensmad med ris til

★★★★