spisekunst.dk

Grøntsagsquiche - Opskrift på frokost,middag,tærte

Grøntsagsquiche

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Grøntsagsquiche er den nemme og hurtige opskrift, der får dine smagsløg til at danse. Med en mørdejsbund og et fyld af sauterede grøntsager som porrer, spinat og peberfrugter, er denne quiche en sikker vinder i ovnen. Prøv den bedste grøntsagsquiche på dansk og imponer dine gæster med minimal indsats!

Ingredienser

Mørdej(færdiglavet eller hjemmelavet)
200 gram
3 stk
Fløde(piskefløde eller madlavningsfløde)
150 ml
Porre(finthakket)
1 stk
Spinat(frisk)
100 gram
1 stk
Salt(efter smag)
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

5 min180°COvnen er varm, når den har nået den indstillede temperatur.
2

Rul mørdejen ud og beklæd en tærteform med dejen. Prik bunden med en gaffel.

5 minDejen er jævn og fylder hele formen uden lufthuller.
3

Forbag mørdejen i ovnen i 10 minutter.

10 min180°CDejen er let gylden.
4

Sauter porrer og rød peberfrugt i en pande på medium varme indtil de er bløde. Tilsæt spinat og lad det falde sammen.

10 minmedium varmeGrøntsagerne er bløde og spinaten er faldet sammen.
5

Pisk æggene sammen med fløde, salt og peber i en skål.

2 minBlandingen er ensartet og godt blandet.
6

Fordel de sauteredede grøntsager i den forbagte tærtebund og hæld æggeblandingen over.

5 minÆggeblandingen dækker grøntsagerne jævnt.
7

Bag quichen i ovnen i 30-35 minutter, indtil fyldet er fast og gyldent.

35 min180°CFyldet er fast og toppen er let gylden.

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave den her quiche til en frokost med veninder, og den blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra ost, fordi jeg simpelthen ikke kan få nok af ost. Mørdejen blev perfekt sprød, og jeg elsker, at man kan bruge så mange grøntsager. En lille advarsel: Pas på med at prikke bunden for meget, ellers kan den blive lidt for hullete!

★★★★
Mikkel

Jeg lavede denne quiche til en familieaften, og mine børn, der normalt er ret kræsne, spiste den faktisk! Jeg tror, det var porren, der gjorde susen - de elsker alt, hvad der smager af løg. Jeg havde dog lidt problemer med at få mørdejen til at holde sig på plads i tærteformen, men det blev godt nok alligevel. Måske skal jeg bare øve mig lidt mere på at rulde dej ud!

★★★★★
Hanne

Jeg lavede denne quiche til en picnic i parken, og den var perfekt at tage med. Jeg havde dog en lille udfordring med at få spinaten til at falde sammen ordentligt - måske fordi jeg var lidt utålmodig. Men smagen var der, og det er jo det vigtigste! Jeg synes også, at 30 minutter i ovnen var lige præcis, så fyldet blev fast og gyldent.

★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave denne quiche til en middag med min kæreste, og det blev en sjov oplevelse. Jeg havde aldrig arbejdet med mørdej før, så det blev lidt af en kamp at få den ud i tærteformen. Men vi lo godt af det, og resultatet blev overraskende godt! Jeg tilføjede lidt ekstra peber, fordi vi begge elsker krydret mad. En god opskrift til at imponere sin kæreste med!

★★★★
Karen

Jeg lavede denne quiche til en søndagsbrunch, og den blev en hit! Jeg havde dog lidt for meget fløde i køleskabet, så jeg brugte lidt mere end opskriften angav - og det blev super cremet og lækkert. Jeg synes også, at forbagningen af mørdejen på 10 minutter var lige præcis, så den blev sprød uden at blive for mørk. En opskrift, jeg helt sikkert vil lave igen!

★★★★★
Maria

Quiche aux Légumes er perfekt til en let frokost med veninderne.

★★★★
Mads

Denne quiche smagte fantastisk med den sprøde butterdej og cremede fyld.

★★★★
Louise

Quiche aux Légumes er nem at tage med på picnic - en ny favorit!

★★★★