spisekunst.dk

Forloren hare med linsefyld - Opskrift på hovedretter, danske retter

Forloren hare med linsefyld

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Forloren hare med linsefyld bliver din nye favorit i ovnen! Denne nemme opskrift på dansk kombinerer hakket svinekød med et overraskende linsefyld, bages til gylden perfektion og serveres med en smagfuld sovs. Prøv denne svinekødskreation med et twist og imponer dine gæster!

Ingredienser

Hakket svinekød(kan erstattes med kylling eller kalvekød)
500 g
Løg(finthakket)
1 stk
1 stk
Bacon(ternet, valgfrit)
100 g
50 g
1 tsk
Peber(friskkværnet)
0.5 tsk
1 dl
Smør(til stegning)
1 spsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

5 min180°Covnen er varm
2

Kog linserne efter anvisning på pakken og sæt dem til side.

15 minlinserne er møre
3

Steg baconternene på en pande til de er sprøde, og tilsæt derefter de hakkede løg. Steg indtil løgene er bløde.

5 minmiddel varmebaconet er sprødt, og løgene er bløde
4

Bland det hakkede svinekød med æg, rasp, mælk, salt og peber i en skål.

5 minfarsen er jævnt blandet
5

Tilsæt de kogte linser, bacon og løg til farsen og bland godt.

3 miningredienserne er godt fordelt i farsen
6

Form farsen til en oval form og læg den i et smurt ovnfast fad.

5 minfarsen har en fast form
7

Læg smørklatter ovenpå farsen og sæt fadet i ovnen.

5 minsmørret er jævnt fordelt
8

Bag farsen i ovnen i 45 minutter, indtil den er gyldenbrun.

45 min180°Cfarsen er gyldenbrun og fast

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand troede, det var rigtig hare! Linserne giver en god konsistens, men jeg tilføjede lidt ekstra peber for at få mere sprød. Perfekt til en søndagsmiddag!

★★★★
Mikkel

Haha, 'forloren hare' - det lyder som noget, min svigermor ville lave! Jeg synes, det er lidt mærkeligt at bruge svinekød i stedet for harekød, men det smagte faktisk godt. Bacon gør alt bedre!

★★★★★
Sofie

Jeg glemte at koge linserne først, og det blev lidt af en katastrofe. Men ellers er opskriften nem at følge, og smagen er super. Næste gang skal jeg nok huske linserne!

★★★★★
Jens

Jeg lavede den her til en middag med venner, og alle blev overrasket over, hvor godt det smagte. Smørklatterne på toppen giver en dejlig finish. En keeper!

★★★★★
Anna

Jeg er ikke vild med linser, men i denne opskrift fungerer de fint. Jeg tilføjede lidt hvidløg til løgene for ekstra smag. En god og nem ret at lave midt i ugen.

★★★★
Karen

Den forloren hare var lækker med linsefyld!

★★★★★
Morten

Perfekt til en hyggelig søndagsmiddag

★★★★
Louise

Linsefyldet gav en skøn smag til retten

★★★★