spisekunst.dk

Forloren hare - Opskrift på hovedret, dansk, traditionel

Forloren hare

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Forloren hare er en nem dansk opskrift, der forsvinder lige så hurtigt, som den kommer ud af ovnen. Med en blanding af svinekød og oksekød, krydret med løg og æg, er denne kødbolle en skjult skat på middagsbordet. Prøv den bedste version med en lækker brun sovs og kogte kartofler!

Ingredienser

Løg(finthakket)
1 stk
2 stk
1 tsk
Peber(friskkværnet)
1 tsk
1 dl
2 spsk
Smør(til stegning)
50 gram
Oksebouillon(til sovs)
3 dl
Hvedemel(til jævning af sovs)
1 spsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

5 min200Ovnen er varm nok, når den har nået den ønskede temperatur.
2

Bland hakket svinekød, hakket oksekød, finthakket løg, æg, salt, peber, mælk og rasp i en stor skål. Rør til en ensartet fars.

10 minN/AFarsen er glat og jævnt blandet.
3

Form farsen til et brød og læg det i et smurt ildfast fad.

5 minN/AFarsen holder formen som et fast brød.
4

Læg smørklatter ovenpå farsbrødet og sæt fadet i ovnen.

60 min200Farsbrødet er gyldenbrunt og gennemstegt.
5

Lav sovsen ved at si fedtet fra fadet og tilsætte det til en gryde. Tilsæt mel og pisk sammen. Hæld bouillon i lidt ad gangen og lad det simre til en tyk sovs.

10 minN/ASovsen er glat og tyk.

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave 'Forloren hare' til min svigermor, og hun blev helt vild med det! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra rasp for at få det lidt mere crunchy. Det blev en succes!

★★★★
Mikkel

Haha, jeg havde aldrig troet, at jeg ville bruge så meget tid på at forme farsen til et brød. Det endte med at ligne en klump mere end et brød, men smagen var der i hvert fald!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker at lave denne ret, men jeg bruger altid lidt mindre smør. Det er jo ikke meningen, at man skal få en hjerteanfald efter måltidet!

★★★★
Jens

Jeg havde aldrig hørt om 'Forloren hare' før, men det lyder som noget, min bedstemor ville have lavet. Jeg prøvede det, og det smagte som barndommen!

★★★★★
Anna

Jeg glemte at tilsætte mælken, og farsen blev lidt tør. Men med lidt ekstra sovs blev det alligevel godt. Næste gang skal jeg huske mælken!

★★★★★
Mette

Forloren hare er perfekt til en hyggelig søndagsmiddag

★★★★★
Jacob

Jeg kunne godt lide den søde sveskesmag i retten

★★★★
Louise

Forloren hare er en klassiker på julefrokostbordet

★★★★★