spisekunst.dk

Flødekartofler - Opskrift på hovedret, tilbehør

Flødekartofler

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Flødekartofler er den ultimative nemme opskrift, der garanteret vil få dine gæster til at tro, du har brugt timer i køkkenet. Med kun få ingredienser og enkel tilberedning i ovnen, får du en cremet og gylden ret, der smager som en drøm. Prøv denne danske favorit og se, hvordan du kan lave gourmet med minimal indsats!

Ingredienser

Kartofler(gerne faste kartofler)
1 kg
Fløde(piskefløde for en rigere smag)
500 ml
1 tsk
Sort peber(friskkværnet for bedre aroma)
0.5 tsk
Hvidløg(finthakket, kan udelades hvis ønsket)
1 fed
Smør(til smøring af fadet)
50 g

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

5 min180°COvnen er varm og klar til bagning.
2

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, ca. 3-4 mm tykke.

10 minKartoffelskiverne er jævne og tynde.
3

Smør et ovnfast fad med smør.

2 minFadet er jævnt dækket af et tyndt lag smør.
4

Læg kartoflerne lagvis i fadet, krydr med salt, peber og hvidløg mellem lagene.

5 minKartoflerne er jævnt fordelt i fadet.
5

Hæld fløden over kartoflerne, så de næsten er dækket.

2 minFløden dækker næsten kartoflerne, men de øverste lag er lidt synlige.
6

Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 45-60 minutter, indtil kartoflerne er møre og toppen er gylden.

60 min180°CKartoflerne er møre, og toppen er let gyldenbrun.

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift til en familiesammenkomst, og alle blev vilde med flødekartoflerne! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg - man kan aldrig få for meget hvidløg, siger jeg altid! Og så blev de bare endnu bedre.

★★★★★
Mikkel

500 ml fløde? Det lyder som en drøm! Jeg havde aldrig troet, at kartofler kunne blive så cremede. Jeg havde dog lidt travlt, så mine skiver blev lidt tykkere end 3-4 mm, men det gik alligevel fint. Næste gang skal jeg bare huske at skære dem tyndere.

★★★★
Sanne

Jeg lavede den her til en middag med veninder, og vi lo så meget, fordi vi havde sat tiden forkert, og kartoflerne blev lidt for gyldne - okay, lidt brændte! Men smagen var stadig god, så vi kaldte dem bare 'rustikke flødekartofler'.

★★★★★
Jens

Jeg er ikke så vild med at skrælle kartofler, så jeg købte nogle færdigskårne kartofler i supermarkedet. Det gik også fint, men jeg tror, jeg skal prøve at skrælle dem selv næste gang for at få den rigtige konsistens. Fløden og smagen var i hvert fald perfekt!

★★★★
Trine

Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave noget så lækkert med så få ingredienser. Jeg havde en lille katastrofe, da jeg væltede fløden over hele køkkenbordet, men heldigvis havde jeg en ekstra pakke i køleskabet. Resultatet blev alligevel fantastisk!

★★★★★
Emma

Disse flødekartofler var cremede og lækre!

★★★★★
Mads

Jeg kunne godt lide den sprøde topping af revet ost på flødekartoflerne.

★★★★
Ida

Flødekartofler er altid et hit til juleaften hos min familie.

★★★★★