Falster Rodfrugtfad er en nem og hurtig opskrift, der tager dig tilbage til bondeoprørets tid med en smagfuld blanding af kartofler, gulerødder og pastinakker, krydret med timian og rosmarin. Perfekt tilberedt i ovnen med en kagerulle, så du kan nyde den bedste danske tradition på ingen tid.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
Skyl og skær kartoflerne i halve. Skær gulerødder og pastinak i skiver.
Læg kartofler, gulerødder og pastinak i et ildfast fad. Tilsæt olivenolie, salt, peber, timian og rosmarin og vend det hele godt rundt.
Sæt fadet i ovnen og lad det stege i 30-35 minutter, indtil rodfrugterne er møre og let gyldne.
Server straks som en hovedret eller som tilbehør til en kødret.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og mine børn blev helt vilde med de gyldne kartofler! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra timian, fordi jeg elsker den smag. Og så blev det næsten til et lille bondeoprør herhjemme, da de fandt ud af, at der ikke var flere tilbage!
Haha, 'Bondeoprør' - det navn fik mig til at le! Jeg lavede den her ret til en middag med venner, og det blev en kæmpe succes. Men jeg må sige, at 35 minutter var lidt i overkanten for mine rodfrugter, de blev lidt for møre. Måske fordi min ovn er lidt vild?
Jeg havde aldrig prøvet pastinak før, men nu er jeg solgt! Den her opskrift er simpel og lækker. Jeg serverede det som tilbehør til en steg, og det passede perfekt. Men jeg måtte bruge lidt ekstra salt, fordi mine smagsløg er lidt rebelske!
Jeg lavede den her ret til en familieaften, og det blev en hit! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over, hvor meget smag der kom fra de tørrede urter. Jeg havde forventet, at det skulle være friske urter for at få den rigtige 'bondeoprør'-stemning!
Jeg elsker nemme opskrifter som den her. Jeg havde dog ikke pastinak, så jeg brugte lidt ekstra gulerødder i stedet. Det blev stadig super lækkert, men jeg savnede lidt af den særlige smag, som pastinak giver. Måske næste gang!
De grove rodfrugter gav en skøn tekstur
Perfekt til madpakken med en håndfuld nødder ved siden af
Kombinationen af rødbede og gulerod var overraskende god