spisekunst.dk

Falster Rodfrugtfad mindet om Bondeoprør - Opskrift på hovedret, vegetabilsk

Falster Rodfrugtfad mindet om Bondeoprør

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Falster Rodfrugtfad er en nem og hurtig opskrift, der tager dig tilbage til bondeoprørets tid med en smagfuld blanding af kartofler, gulerødder og pastinakker, krydret med timian og rosmarin. Perfekt tilberedt i ovnen med en kagerulle, så du kan nyde den bedste danske tradition på ingen tid.

Ingredienser

Kartofler(små, faste kartofler)
500 gram
Gulerødder(skrællede og skåret i skiver)
300 gram
Pastinak(skrællede og skåret i skiver)
200 gram
Olivenolie(ekstra jomfru)
2 spsk
1 tsk
Tørret timian(eller frisk hvis tilgængelig)
1 tsk
Tørret rosmarin(eller frisk hvis tilgængelig)
1 tsk

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

5 min200Ovnen skal være varm
2

Skyl og skær kartoflerne i halve. Skær gulerødder og pastinak i skiver.

10 minRodfrugterne er klar, når de er jævnt skåret
3

Læg kartofler, gulerødder og pastinak i et ildfast fad. Tilsæt olivenolie, salt, peber, timian og rosmarin og vend det hele godt rundt.

5 minRodfrugterne skal være jævnt dækket af olie og krydderier
4

Sæt fadet i ovnen og lad det stege i 30-35 minutter, indtil rodfrugterne er møre og let gyldne.

35 min200Rodfrugterne er færdige, når de er møre og let brunede
5

Server straks som en hovedret eller som tilbehør til en kødret.

5 minRetten er klar til servering

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og mine børn blev helt vilde med de gyldne kartofler! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra timian, fordi jeg elsker den smag. Og så blev det næsten til et lille bondeoprør herhjemme, da de fandt ud af, at der ikke var flere tilbage!

★★★★
Jens

Haha, 'Bondeoprør' - det navn fik mig til at le! Jeg lavede den her ret til en middag med venner, og det blev en kæmpe succes. Men jeg må sige, at 35 minutter var lidt i overkanten for mine rodfrugter, de blev lidt for møre. Måske fordi min ovn er lidt vild?

★★★★
Mette

Jeg havde aldrig prøvet pastinak før, men nu er jeg solgt! Den her opskrift er simpel og lækker. Jeg serverede det som tilbehør til en steg, og det passede perfekt. Men jeg måtte bruge lidt ekstra salt, fordi mine smagsløg er lidt rebelske!

★★★★★
Peter

Jeg lavede den her ret til en familieaften, og det blev en hit! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over, hvor meget smag der kom fra de tørrede urter. Jeg havde forventet, at det skulle være friske urter for at få den rigtige 'bondeoprør'-stemning!

★★★★
Anna

Jeg elsker nemme opskrifter som den her. Jeg havde dog ikke pastinak, så jeg brugte lidt ekstra gulerødder i stedet. Det blev stadig super lækkert, men jeg savnede lidt af den særlige smag, som pastinak giver. Måske næste gang!

★★★★★
Maria

De grove rodfrugter gav en skøn tekstur

★★★★★
Lars

Perfekt til madpakken med en håndfuld nødder ved siden af

★★★★
Mette

Kombinationen af rødbede og gulerod var overraskende god

★★★★