spisekunst.dk

Den Gamle By Grydeboller i Tomat-ragout - Opskrift på hovedret, vegetarisk, dansk mad

Den Gamle By Grydeboller i Tomat-ragout

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Kødbollerne, der blev til en fest i en gryde! Denne nemme opskrift på dansk kombinerer hakket svinekød og oksekød med en smagfuld tomatragout, hvor løg, hvidløg og urter skaber en fest for smagsløgene. Perfekt til en hurtig og lækker middag!

Ingredienser

Hakket svinekød(evt. erstat med hakket kylling for en lettere version)
200 gram
Hakket oksekød(kan erstattes med hakket plantebaseret kød for vegetarisk version)
200 gram
Løg(finthakket)
1 stk
Hvidløg(presset)
2 fed
Hakkede tomater(fra dåse)
400 gram
1 spsk
1 stk
efter smag
efter smag

Fremgangsmåde

1

Bland hakket svinekød og oksekød med æg, salt og peber i en skål.

5 minen jævn og sammenhængende fars
2

Form små kødboller af farsen, ca. 3 cm i diameter.

10 minensartede runde boller
3

Opvarm olivenolie i en stor gryde ved middel varme og brun kødbollerne på alle sider.

10 minmediumkødbollerne er gyldenbrune
4

Fjern kødbollerne fra gryden og tilsæt finthakket løg og presset hvidløg. Sautér indtil løgene er bløde.

5 minmediumløgene er gennemsigtige og duftende
5

Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, oregano og basilikum til gryden. Rør godt rundt.

5 minmediumen jævn og velduftende sauce
6

Læg kødbollerne tilbage i gryden og lad det simre under låg i ca. 20 minutter.

20 minlavkødbollerne er gennemkogte og saucen er reduceret

Kommentarer

Mads

Jeg prøvede at lave den her opskrift i går, og mine kødboller blev så store som tennisbolde! Måske fordi jeg ikke læste 'ca. 3 cm i diameter' ordentligt. Smagen var der dog, så det blev en succes alligevel!

★★★★
Lene

Hvorfor skal man bruge både svinekød og oksekød? Jeg bruger altid kun oksekød, og det smager lige så godt. Men ellers en nem og lækker opskrift!

★★★★
Peter

Jeg tilføjede lidt chili til tomat-ragouten for at give den lidt mere schwung. Min kone klagede over, at det blev for krydret, men jeg synes, det gav en god twist!

★★★★★
Sofie

Jeg lavede denne ret til en middagsgæst, og han spurgte, om jeg havde brugt ægte italienske krydderier. Jeg svarede bare 'ja' og nød komplimenten. Tak for en god opskrift!

★★★★★
Jens

Hvis man ikke har lyst til at stå og forme kødboller, kan man bare smide farsen i gryden som den er. Det blev min løsning i går, og det smagte stadig godt. Lidt mere rustikt, men hvem bryder sig om det?

★★★★★
Mette

Grydebollerne var saftige og lækre

★★★★★
Lars

Tomat-ragouten var fyldt med friske tomater

★★★★
Camilla

Perfekt til en hyggelig aften med rødvin og levende lys

★★★★★