spisekunst.dk

Chilitomater på kyllingespyd - Opskrift på hovedret, grillmad

Chilitomater på kyllingespyd

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Kyllingespyd med chilitomat-BOOM! er en nem og hurtig opskrift, der giver dine smagsløg en eksplosion af krydderier. Med friske cherrytomater og chilipeber på træspyd er dette den bedste måde at grille kylling på, dansk stil. Prøv denne opskrift og oplev en fest for ganen!

Ingredienser

Kyllingebryst(skåret i tern)
500 g
200 g
Chilipeber(finthakket, juster mængden efter smag)
2 stk
Hvidløg(finthakket)
2 fed
Salt(eller efter smag)
1 tsk
Sort peber(friskkværnet)
0.5 tsk
1 håndfuld
Træspyd(sæt i blød i vand i 30 minutter før brug)
8 stk

Fremgangsmåde

1

Sæt træspyd i blød i vand i 30 minutter for at forhindre dem i at brænde på grillen.

30 minspyddene er gennemblødte og bøjelige
2

Træk kyllingetern på de gennemblødte træspyd.

5 minkyllingeternene sidder fast på spyddene
3

Forbered chilitomatsovsen ved at blende cherrytomater, chilipeber, hvidløg, olivenolie, salt, peber og basilikumblade til en jævn konsistens.

10 minsovsen er glat og velduftende med en let krydret aroma
4

Forvarm grillen til medium varme.

10 min180-200°Cgrillen er varm og klar til brug
5

Grill kyllingespyd på den forvarmede grill, drej dem lejlighedsvis, indtil de er gennemstegte og let gyldne.

12 min75°C indre temperatur for kyllingkyllingen er saftig og har en let gylden farve
6

Server de grillede kyllingespyd med den friske chilitomatsovs.

5 minsovsen er frisk og aromatisk, klar til servering

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i weekenden, og mine børn elskede chilitomatsovsen! Men jeg må indrømme, at jeg måtte bruge dobbelt så meget basilikum, fordi min mand havde 'plukket' lidt fra haven til sin cocktail... 4 ud af 5 fordi det blev en succes alligevel!

★★★★
Mikkel

Haha, jeg havde aldrig troet, at jeg kunne få min kone til at spise chili, men med denne opskrift gik det! Hun spurgte endda om mere! Måske var det fordi jeg 'glemte' at nævne chilinavnet... 5 ud af 5 for at få hende til at prøve noget nyt!

★★★★★
Sanne

Jeg havde ikke træspyd, så jeg brugte bare metalspyd. Det fungerede fint, men jeg brændte mig lidt, da jeg prøvede at dreje dem på grillen. Måske skal jeg læse opskriften lidt bedre næste gang... 3 ud af 5 fordi det stadig smagte godt!

★★★★★
Jens

Jeg elsker kylling, men jeg havde ikke cherrytomater, så jeg brugte bare almindelige tomater. Det blev lidt mere vandet, men smagen var der stadig. Måske skal jeg holde mig til opskriften næste gang... 4 ud af 5 fordi det stadig var lækkert!

★★★★
Pia

Jeg lavede denne opskrift til en grillfest, og alle elskede den! Men jeg havde ikke tænkt over, at jeg skulle sætte træspydene i blød, så de brændte lidt. Heldigvis var smagen stadig god! 4 ud af 5 fordi det blev en hit alligevel!

★★★★
Lise

Chilitomaterne gav lige det ekstra pift til kyllingen!

★★★★★
Morten

Disse kyllingespyd med chilitomater var perfekte til grillfesten!

★★★★
Camilla

Mine børn elskede chilitomaterne på kyllingespyddene - perfekte til børnefødselsdagen!

★★★★