spisekunst.dk

Cava-rejer med ramsløg - Opskrift på fisk,snacks,forretter

Cava-rejer med ramsløg

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Boblende rejer med vild hvidløgsmagi - en nem og hurtig opskrift, hvor rejerne danser i cava og får et frisk pust af ramsløg. Perfekt til at imponere gæsterne med minimal indsats!

Ingredienser

Rejer(friske eller frosne, optøet)
500 gram
Smør(usaltet)
2 spsk
Hvidløg(finthakket)
2 fed
Cava(tør)
250 ml
Ramsløg(finthakket)
1 bundt
Salt og peber(friskkværnet)
smag til

Fremgangsmåde

1

Varm smørret i en stor pande over medium varme, indtil det er smeltet og let bruser.

2 minmediumsmørret dufter nøddeagtigt og bruser let
2

Tilsæt finthakket hvidløg til panden og sautér i 1 minut, indtil det er gyldent og aromatisk.

1 minmediumhvidløget er gyldent og dufter kraftigt
3

Tilsæt rejerne til panden og steg dem i 2-3 minutter, indtil de begynder at blive lyserøde.

3 minmediumrejerne er lyserøde og faste
4

Hæld cavaen over rejerne og lad det simre i 5 minutter, indtil rejerne er gennemkogte.

5 minmediumvæsken bobler let og rejerne er helt lyserøde
5

Rør de finthakkede ramsløg i og smag til med salt og peber.

1 minmediumramsløget er indarbejdet og retten dufter frisk

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og rejerne blev så gode! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt fuld af cavaen - måske skulle jeg have brugt lidt mindre. Ramsløg er en fantastisk overraskelse, det giver en frisk smag!

★★★★
Mikkel

Haha, jeg havde aldrig hørt om ramsløg før, men det lyder som noget, min mor ville have i sin have. Rejerne blev perfekte, men jeg tilføjede lidt chili for at give det en ekstra kick. God opskrift!

★★★★★
Sanne

Jeg elsker rejer, men jeg havde ikke cava, så jeg brugte hvidvin i stedet. Det blev også godt, men jeg savnede måske den ekstra boble. Hvidløg og ramsløg sammen er en vinder!

★★★★
Jens

Jeg lavede den her til en middag med venner, og de blev helt vilde med det! Men jeg måtte bruge dobbelt så meget smør, fordi min pande er så stor. Det blev lidt for fedt, men stadig lækkert!

★★★★★
Trine

Jeg prøvede at lave den her opskrift, men jeg glemte at tælle minutterne, så rejerne blev lidt seje. Men smagen var der stadig, og ramsløg er en god ny opdagelse for mig. Skal prøve igen!

★★★★★
Mette

Den friske smag af ramsløg passer perfekt til de saftige rejer

★★★★★
Lars

Cava-rejer med ramsløg er en lækker og let ret at nyde på en varm sommerdag

★★★★
Sarah

Denne ret er ideel til en hyggelig picnic i parken

★★★★★