Bruschetta på syv minutter: Rugbrødets overraskelse! Denne nemme og hurtige opskrift bruger rustikt rugbrød som en unik base, toppet med friske tomater, basilikum og en smule balsamicoeddike. Prøv denne danske variant af en italiensk favorit og få dine smagsløg til at danse!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200°C. Rist brødskiverne på en bageplade i ovnen i ca. 5-7 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
Mens brødet rister, skæres tomaterne i små tern og kom dem i en skål.
Hak hvidløget fint og tilsæt det til tomaterne sammen med hakket basilikum, olivenolie, balsamicoeddike (hvis ønsket), salt og peber. Bland det hele godt sammen.
Tag brødet ud af ovnen, og fordel tomatblandingen jævnt over de ristede skiver.
Server straks bruschettaen, mens brødet stadig er varmt.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave denne bruschetta til en date, men glemte at tænde ovnen. Så vi endte med at spise kold bruschetta med råt brød. Alligevel en succes, fordi min date syntes, det var 'hipster-chic'.
Hvorfor skal man bruge så lidt balsamicoeddike? Jeg hælder altid en hel flaske over - det giver en ekstra 'wow'-effekt, når man får den på tøjet!
Jeg havde ikke frisk basilikum, så jeg brugte tørret. Smagte som en pizza fra 90'erne, men hey, det var nostalgisk!
Jeg elsker at lave denne opskrift, når jeg har gæster. Det er så nemt, og alle tror, jeg har brugt timer på det. Hvidløget gør det hele så lækkert!
Jeg brændte brødet, fordi jeg blev distraheret af en serie på Netflix. Men tomatblandingen var så god, at jeg spiste den med en ske. Bruschetta-suppe, anyone?
Bruschetta med solmodne tomater er perfekt til sommeraftener på terrassen
Jeg foretrækker min bruschetta med frisk basilikum og parmaskinke
Bruschetta med balsamico og mozzarella er min go-to opskrift til picnic i parken