spisekunst.dk

Bruschetta - Opskrift på appetizer, vegetarian

Bruschetta

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Bruschetta på syv minutter: Rugbrødets overraskelse! Denne nemme og hurtige opskrift bruger rustikt rugbrød som en unik base, toppet med friske tomater, basilikum og en smule balsamicoeddike. Prøv denne danske variant af en italiensk favorit og få dine smagsløg til at danse!

Ingredienser

Rustikt brød(gerne rugbrød)
4 skiver
Tomater(modne)
2 stk
Hvidløg(frisk)
1 fed
Olivenolie(ekstra jomfru)
2 spsk
1 tsk
1 knivspids
Peber(friskkværnet)
1 knivspids

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 200°C. Rist brødskiverne på en bageplade i ovnen i ca. 5-7 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

7 min200°Cbrødet skal være gyldent og sprødt
2

Mens brødet rister, skæres tomaterne i små tern og kom dem i en skål.

5 mintomaterne skal være jævnt ternede
3

Hak hvidløget fint og tilsæt det til tomaterne sammen med hakket basilikum, olivenolie, balsamicoeddike (hvis ønsket), salt og peber. Bland det hele godt sammen.

3 minblandingen skal være velduftende og ensartet
4

Tag brødet ud af ovnen, og fordel tomatblandingen jævnt over de ristede skiver.

2 mintomatblandingen skal være jævnt fordelt
5

Server straks bruschettaen, mens brødet stadig er varmt.

1 minbrødet skal være varmt ved servering

Kommentarer

Mads

Jeg prøvede at lave denne bruschetta til en date, men glemte at tænde ovnen. Så vi endte med at spise kold bruschetta med råt brød. Alligevel en succes, fordi min date syntes, det var 'hipster-chic'.

★★★★★
Lene

Hvorfor skal man bruge så lidt balsamicoeddike? Jeg hælder altid en hel flaske over - det giver en ekstra 'wow'-effekt, når man får den på tøjet!

★★★★
Peter

Jeg havde ikke frisk basilikum, så jeg brugte tørret. Smagte som en pizza fra 90'erne, men hey, det var nostalgisk!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker at lave denne opskrift, når jeg har gæster. Det er så nemt, og alle tror, jeg har brugt timer på det. Hvidløget gør det hele så lækkert!

★★★★★
Jens

Jeg brændte brødet, fordi jeg blev distraheret af en serie på Netflix. Men tomatblandingen var så god, at jeg spiste den med en ske. Bruschetta-suppe, anyone?

★★★★★
Mette

Bruschetta med solmodne tomater er perfekt til sommeraftener på terrassen

★★★★★
Niels

Jeg foretrækker min bruschetta med frisk basilikum og parmaskinke

★★★★
Louise

Bruschetta med balsamico og mozzarella er min go-to opskrift til picnic i parken

★★★★