spisekunst.dk

Bornholm Solskinsbrødte med Pandebrask - Opskrift på bagværk,morgenmad

Bornholm Solskinsbrødte med Pandebrask

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Bornholms Morgenraket: Nem og Hurtig Opskrift med Pandebrød! Start din dag med et smil og en sprød skive rugbrød toppet med en lækker blanding af røræg, bacon og løg. Denne nemme opskrift er klar på blot 25 minutter og serveres med syltede rødbeder for den autentiske danske smag.

Ingredienser

Rugbrød(frisk eller daggammelt)
4 skiver
Æg(store)
6 stk
Bacon(skåret i tern)
150 g
Løg(medium størrelse, finthakket)
2 stk
Smør(til stegning)
2 spsk
Salt og peber(friskkværnet)
efter smag
Syltede rødbeder(til servering)
200 g

Fremgangsmåde

1

Steg bacontern på en pande ved middel varme, indtil de er sprøde. Fjern baconen og læg den på et stykke køkkenrulle for at dræne overskydende fedt.

10 minmiddelbaconen skal være gylden og sprød
2

Tilsæt smør til panden og steg de finthakkede løg, indtil de er bløde og gyldne.

5 minmiddelløgene skal være bløde og have en gylden farve
3

Pisk æggene sammen i en skål og tilsæt en smule salt og peber. Hæld æggene på panden med løgene og rør rundt med jævne mellemrum, indtil æggene er let stivnede, men stadig cremede.

5 minlav til middelæggeblandingen skal være blød og let stivnet
4

Tilsæt de stegte bacontern til æggeblandingen og rør det hele sammen.

2 minlavæggeblandingen skal være jævnt fordelt med bacon
5

Rist skiverne af rugbrød let på en brødrister eller i ovnen.

3 minhøj (ovn)rugbrødet skal være let sprødt
6

Anret rugbrødet på tallerkener og top med pandebrask-blandingen. Server med syltede rødbeder ved siden af.

5 minretten skal være varm og indbydende

Kommentarer

Lone

Æg og bacon på rugbrød - det er som en lækker morgenmad, men med en Bornholmsk twist! Jeg elsker, hvordan rødbederne giver en frisk kontrast til det hele. Prøv at tilføje lidt revet ost på toppen, det giver en ekstra smagseksplosion!

★★★★
Jens

Jeg lavede denne opskrift til morgenmad i weekenden, og min kone sagde, at det smagte som en solskinsdag på Bornholm! Men jeg må indrømme, at jeg brændte løgene lidt, fordi jeg blev distraheret af nyhederne. Næste gang skal jeg holde øje med panden!

★★★★★
Mette

Hvorfor hedder det 'Oluf Hungersnød'? Jeg havde aldrig hørt om det før, men det smagte fantastisk! Jeg tilføjede lidt frisk dild til rødbederne, og det blev en rigtig hit hos mine børn. En simpel, men lækker opskrift!

★★★★★
Peter

Jeg prøvede at lave denne opskrift, men jeg havde ikke noget rugbrød, så jeg brugte grovboller i stedet. Det blev også godt, men jeg savnede lidt af den autentiske smag. Måske skal jeg tage en tur til Bornholm og købe rigtigt rugbrød næste gang!

★★★★★
Anna

Æg, bacon og løg - det kan simpelthen ikke gå galt! Jeg lavede denne ret til en sen frokost, og det var som at få en kærlighedserklæring fra Bornholm. Jeg kunne godt tænke mig at prøve at tilføje lidt krydderurter til æggene næste gang, måske lidt timian?

★★★★
Mette

Det solskinsbrødte var lige hvad jeg havde brug for til min picnic på stranden

★★★★★
Anders

Pandebrasken var sprød og lækker - perfekt til en hyggelig brunch

★★★★
Lise

Oluf Hungersnød var en anderledes men velsmagende ingrediens i denne ret

★★★★★