70'ernes Rock 'n' Roll-bollegryde er en festlig dansk ret, der kombinerer kødboller, bacon og syltede agurker i en cremet sauce. Denne nemme og hurtige opskrift vil få dig til at føle dig som en troubadour fra 70'erne, mens du nyder den med ske og kogte kartofler.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bland svinekød, oksekød, æg, salt og peber i en skål. Form små kødboller.
Kog kartoflerne i en gryde med vand til de er møre.
Steg bacontern i en stor gryde ved middel varme, indtil de er sprøde. Fjern bacon og lad fedtet blive i gryden.
Tilsæt løg til gryden og steg indtil de er bløde.
Tilsæt kødbollerne til gryden og brun dem let.
Drys mel over kødbollerne og rør rundt. Tilsæt fløden lidt ad gangen under omrøring, indtil saucen tykner.
Rør de hakkede syltede agurker og det stegte bacon i retten. Lad det simre i et par minutter.
Server bollegryden varm sammen med de kogte kartofler.
Kommentarer
Haha, den her opskrift minder mig om, da min mor lavede kødboller i flødesovs tilbage i '70'erne. Men hun havde aldrig syltede agurker i! Det lyder lidt vildt, men jeg er nysgerrig på at prøve det. Måske kan det give en lille ekstra smagskick!
Jeg elsker alt med bacon, så den her opskrift er lige noget for mig. Men 100 g bacon? Det er jo næsten ikke nok til at komme i gang! Jeg vil nok smide lidt ekstra i gryden og se, hvad der sker. Kan man få for meget bacon? Nej, siger jeg!
Ærligt talt, hvem har tid til at lave kødboller fra bunden? Jeg bruger altid færdigkøbte. Men opskriften lyder godt, og jeg kan godt lide, at der er både svinekød og oksekød i. Måske prøver jeg det en weekend, hvor jeg har lidt ekstra tid.
Jeg prøvede den her opskrift i går, og det blev en succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over, hvor meget fløde der skulle i. Min kone sagde, at det var som at spise en flødeskål med kødboller. Men smagen var der, så det er helt klart en keeper!
Jeg synes, det lyder som en ret, der kan få festen i gang! Jeg kan godt lide, at der er både kød og kartofler, så man får en hel måltid i én gryde. Men jeg tror, jeg vil tilføje lidt chili for at give det lidt mere schwung. Troubadour-stil, men med en lille twist!
Denne bollegryde var perfekt til madpakken med sin blanding af oksekød og grøntsager.
Jeg savnede lidt mere smag i denne bollegryde, måske lidt ekstra hvidløg kunne løfte den.
Bollegryden var en lækker og nem løsning til aftensmaden, når tiden var knap.