Bogense Havfriske Sejfilet med Ærte-myntecreme er den nemme og hurtige opskrift, der giver dig en smag af havets friskhed. Med en cremet ærte- og myntecreme og kogte nye kartofler, er dette en ret, der imponerer uden besvær. Prøv denne opskrift og oplev, hvordan Bogenses sejfileter kan forvandle din middag!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kog de nye kartofler i en gryde med saltet vand indtil de er møre, ca. 15-20 minutter.
Kog ærterne i en lille gryde med vand i ca. 3-5 minutter, indtil de er møre. Afdryp og blend dem med fløde og finthakket mynte til en glat creme.
Opvarm olivenolie i en stor pande over middel varme. Krydr sejfileterne med salt og peber og steg dem i olien i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.
Anret de stegte sejfileter på tallerkener sammen med kogte kartofler og en skefuld ærte-myntecreme. Pynt med ekstra frisk mynte, hvis ønsket.
Kommentarer
Ærte-myntecreme lyder fancy, men det smager bare som en grøn suppe! Jeg prøvede at servere det til min svigermor, og hun troede, jeg havde lavet en smoothie til hovedretten. Men sejfileten var perfekt stegt, så det reddede måltidet!
Jeg elsker sej, men når jeg prøver at stege det, ender det altid med at ligne en klump gummi. Måske skal jeg bare købe fisk fra Bogense, så går det bedre? Kartoflerne var dog nemme at lave, og ærtecremen var en god overraskelse!
Jeg lavede denne ret til en middagsfest, og alle blev helt vilde med ærte-myntecremen. En af gæsterne spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens - jeg sagde bare, at det var kærlighed og en blender! Sejfileten var også en hit, men kartoflerne blev lidt kedelige.
Jeg prøvede at imponere min kæreste med denne opskrift, men jeg glemte at tage tiden på kartoflerne, så de blev til mos. Heldigvis var sejfileten og ærtecremen så gode, at hun tilgav mig. Måske skal jeg bare holde mig til at lave dessert næste gang!
Ærte-myntecreme? Det lyder som noget fra en gourmetrestaurant! Jeg lavede det til en almindelig hverdag, og det føltes som at spise på en fin restaurant. Sejfileten var også super lækker, men jeg savnede lidt mere krydderi. Måske lidt chili næste gang?
Sejfileten var utroligt frisk og saftig
Ærte-myntecremen gav en dejlig frisk smag til retten
Perfekt til en let frokost på terrassen