spisekunst.dk

Bogense Havfrisk Sejfilet med Ærte-myntecreme - Opskrift på hovedret, fiskeretter

Bogense Havfrisk Sejfilet med Ærte-myntecreme

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Bogense Havfriske Sejfilet med Ærte-myntecreme er den nemme og hurtige opskrift, der giver dig en smag af havets friskhed. Med en cremet ærte- og myntecreme og kogte nye kartofler, er dette en ret, der imponerer uden besvær. Prøv denne opskrift og oplev, hvordan Bogenses sejfileter kan forvandle din middag!

Ingredienser

Sejfilet(friske fra Bogense, ca. 150 g hver)
4 stk
Olivenolie(til stegning)
2 spsk
Ærter(frosne eller friske)
300 g
Fløde(piskefløde)
1 dl
Frisk mynte(finthakket)
1 håndfuld
efter smag
800 g

Fremgangsmåde

1

Kog de nye kartofler i en gryde med saltet vand indtil de er møre, ca. 15-20 minutter.

20 minkartoflerne er bløde, når de prikkes med en gaffel
2

Kog ærterne i en lille gryde med vand i ca. 3-5 minutter, indtil de er møre. Afdryp og blend dem med fløde og finthakket mynte til en glat creme.

8 minærte-myntecremen er glat og cremet
3

Opvarm olivenolie i en stor pande over middel varme. Krydr sejfileterne med salt og peber og steg dem i olien i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.

8 minmiddelvarmefileterne er gyldne og faste ved berøring
4

Anret de stegte sejfileter på tallerkener sammen med kogte kartofler og en skefuld ærte-myntecreme. Pynt med ekstra frisk mynte, hvis ønsket.

5 minretterne er smukt anrettede med en frisk duft af mynte

Kommentarer

Lone

Ærte-myntecreme lyder fancy, men det smager bare som en grøn suppe! Jeg prøvede at servere det til min svigermor, og hun troede, jeg havde lavet en smoothie til hovedretten. Men sejfileten var perfekt stegt, så det reddede måltidet!

★★★★★
Mikkel

Jeg elsker sej, men når jeg prøver at stege det, ender det altid med at ligne en klump gummi. Måske skal jeg bare købe fisk fra Bogense, så går det bedre? Kartoflerne var dog nemme at lave, og ærtecremen var en god overraskelse!

★★★★
Trine

Jeg lavede denne ret til en middagsfest, og alle blev helt vilde med ærte-myntecremen. En af gæsterne spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens - jeg sagde bare, at det var kærlighed og en blender! Sejfileten var også en hit, men kartoflerne blev lidt kedelige.

★★★★
Jens

Jeg prøvede at imponere min kæreste med denne opskrift, men jeg glemte at tage tiden på kartoflerne, så de blev til mos. Heldigvis var sejfileten og ærtecremen så gode, at hun tilgav mig. Måske skal jeg bare holde mig til at lave dessert næste gang!

★★★★★
Hanne

Ærte-myntecreme? Det lyder som noget fra en gourmetrestaurant! Jeg lavede det til en almindelig hverdag, og det føltes som at spise på en fin restaurant. Sejfileten var også super lækker, men jeg savnede lidt mere krydderi. Måske lidt chili næste gang?

★★★★
Mette

Sejfileten var utroligt frisk og saftig

★★★★★
Anders

Ærte-myntecremen gav en dejlig frisk smag til retten

Lise

Perfekt til en let frokost på terrassen

★★★★