spisekunst.dk

Blommesovs & rosmarin-toast - Opskrift på forretter, snacks, veganske retter

Blommesovs & rosmarin-toast

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Blommesovs og rosmarin-toast er den bedste opskrift på en nem og hurtig dansk ret, hvor stuede blommer møder ristet brød med et twist af frisk rosmarin. Den er perfekt til en travl dag, hvor du alligevel ønsker at nyde et lækkert og krydret måltid. Prøv denne opskrift og oplev, hvordan enkelhed kan smage så godt!

Ingredienser

Blommer(modne og udstenede)
500 gram
100 gram
2 spiseskefulde
Brød(grovbrød eller landbrød)
4 skiver
Hvidløg(skrællede)
1 fed
Frisk rosmarin(finthakket)
1 spiseskefuld

Fremgangsmåde

1

Skær blommerne i kvarte og fjern stenene. Placer dem i en gryde med sukker og æbleeddike.

5 minlav varmeblommerne begynder at frigive deres saft
2

Kog blandingen ved lav varme, indtil blommerne er helt bløde. Rør jævnligt.

20 minmedium lav varmeblommerne er helt møre og let opløselige
3

Blend de kogte blommer til en glat sovs ved hjælp af en stavblender.

5 minsovsen er glat og ensartet i konsistens
4

Rist brødskiverne til de er gyldne og sprøde.

5 minhøj varmebrødet er gyldent og sprødt
5

Gnid de ristede brødskiver med hvidløgsfedet, og drys med frisk rosmarin.

2 minbrødet dufter af hvidløg og rosmarin
6

Server de ristet brødskiver med et generøst lag blommesovs over.

2 minsovsen er jævnt fordelt og dufter sødligt og syrligt

Kommentarer

Mette

Blommesovs og rosmarin? Det lyder som en mærkelig kombination, men det smagte faktisk overraskende godt! Jeg havde aldrig troet, at hvidløg og rosmarin på brød kunne fungere så godt med blommer. 5 stjerner for at få mig til at prøve noget nyt!

★★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave denne opskrift, men jeg glemte at fjerne stenene fra blommerne. Det blev en rigtig 'stenhård' oplevelse at spise! Men selve smagen var god, så næste gang skal jeg nok være mere opmærksom. 3 stjerner for min egen fejl.

★★★★★
Lone

Æbleeddike i blommesovs? Det havde jeg aldrig tænkt på før, men det giver en fin syrlighed. Jeg bruger normalt bare sukker, men dette giver en ekstra dimension. Jeg serverede det til min svigermor, og hun blev helt vild med det! 4 stjerner.

★★★★
Peter

Jeg elsker at riste brød, men at gnide det med hvidløg og drysse rosmarin på? Det er som at give en gammel bil en ny lak! Det blev en helt ny oplevelse. Min kone sagde, at det smagte som en gourmet-restaurant. 5 stjerner for en simpel, men genial idé.

★★★★★
Anna

Jeg prøvede at lave denne opskrift, men min stavblender gik i styk midt i blendingen. Så jeg endte med at bruge en gaffel, og det blev en lidt klumpet sovs. Men smagen var der stadig, så det var ikke så slemt. 3 stjerner for en god opskrift, men minus for min egen uheldige oplevelse.

★★★★★
Mette

Blommesovsen var overraskende lækker!

★★★★★
Anders

Rosmarin-toastene var sprøde og velsmagende

★★★★
Louise

Perfekt til madpakken - nemt og hurtigt at lave

★★★★