spisekunst.dk

AalborgPorter på Gåsefars 1970 - Opskrift på hovedret, dansk mad

AalborgPorter på Gåsefars 1970

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

AalborgPorter med gåsefars fra 1970 er din nye favoritopskrift, hvor gåsefars møder den mørke Aalborg Porter i en smagseksplosion. Den er nem og hurtig at tilberede, og denne ret imponerer med sin unikke kombination af ingredienser. Prøv denne danske opskrift og oplev en smag, du aldrig vil glemme!

Ingredienser

500 gram
Aalborg Porter(kan erstattes med en anden mørk øl)
330 ml
Løg(finthakket)
2 stk
Sukker(valgfrit for at balancere bitterheden)
1 spsk
Smør(til stegning)
1 spsk
Salt(eller efter smag)
1 tsk
Peber(eller efter smag)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Start med at marinere gåsefarsen i Aalborg Porter i en skål. Dæk skålen til og lad den stå i køleskabet i 2 timer.

120 mingåsefarsen skal være gennemvædet af øllet
2

Smelt smørret i en stor pande over middel varme. Tilsæt de finthakkede løg og steg dem indtil de er bløde og gyldne.

10 minmiddelløgene skal være bløde og have en gylden farve
3

Tilføj den marinerede gåsefars til panden. Steg det i ca. 15 minutter under omrøring, indtil kødet er gennemstegt.

15 minmiddelgåsefarsen skal være gennemstegt og have en ensartet brun farve
4

Tilsæt sukker, salt og peber til panden og rør godt rundt. Lad det simre i yderligere 5 minutter.

5 minlavsukkeret skal være opløst, og retten skal dufte aromatisk

Kommentarer

Lone

Aalborg Porter i gåsefars? Det lyder som en fest, jeg er klar til at prøve det! Men 2 timer i køleskabet? Jeg håber, jeg kan holde mig væk fra at snuppe en smagsprøve i mellemtiden!

★★★★
Jens

Jeg prøvede den her opskrift til weekenden, og løgene blev så gyldne og lækre. Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra sukker - jeg har en sød tand, hvad skal jeg sige!

★★★★★
Mette

Haha, jeg havde aldrig troet, at jeg ville marinere gåsefars i øl, men det fungerede faktisk! Min mand troede, jeg havde drukket for meget, da jeg fortalte ham om opskriften!

★★★★
Peter

Jeg synes, det tog lidt lang tid at stege kødet. 15 minutter? Jeg havde travlt og endte med at skrue op for varmen - måske ikke den bedste idé, men det smagte stadig godt!

★★★★★
Anna

Jeg elsker at bruge Aalborg Porter i madlavning, men jeg havde aldrig tænkt på at kombinere det med gåsefars. Det blev en overraskende god kombination, og løgene gav en fin sødme!

★★★★
Maria

De ristede maltflager gav en fantastisk dyb smag!

★★★★★
Jesper

Den lette kaffe eftersmag var perfekt til min morgenmad

★★★★
Lise

Brugte den som et lækkert tilbehør til min tapasaften

★★★★★