Chokolade-hasselnøddecookies er en nem og hurtig opskrift, der giver dig de bedste cookies bagt i ovnen. Med mørk chokolade og knasende hasselnødder på dansk vis, er disse cookies en sikker vinder!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader C. Beklæd to bageplader med bagepapir.
Pisk smør, sukker og brunt sukker sammen i en stor skål, indtil det er lyst og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt efter hver tilsætning. Tilsæt vaniljesukkeret.
Si mel, bagepulver og salt sammen i en separat skål. Rør dette ind i smørblandingen, indtil det netop er kombineret.
Fold den hakkede chokolade og nødderne ind i dejen med en spatel.
Form dejen til kugler på størrelse med en valnød og placer dem med god afstand på bagepladerne.
Bag i ovnen i 10-12 minutter, eller indtil kanterne er gyldne.
Lad cookies afkøle på pladerne i 5 minutter før de flyttes til en bagerist for at køle helt af.
Kommentarer
200 g mørk chokolade? Det er jo som at lave chokolade med lidt dej! Men de blev så gode, at jeg måtte gemme dem for mine børn, ellers var de væk på et øjeblik!
Jeg prøvede at lave dem her til en fest, og de forsvandt hurtigere end øllet! Måske skulle jeg have brugt lidt mindre smør, for de blev lidt for sprøde i kanterne, men ellers topkarakter!
Hasselnødder i cookies? Det var en ny oplevelse for mig, og jeg må sige, det gav en dejlig crunch! Men næste gang prøver jeg med pekannødder, tror jeg!
Jeg havde ikke brunt sukker, så jeg brugte bare ekstra hvidt sukker. De blev alligevel lækre, men måske lidt for søde. Næste gang følger jeg opskriften til punkt og prikke!
10-12 minutter i ovnen? Mine blev næsten brændte efter 10 minutter, så jeg måtte skrue ned til 160 grader. Men smagen var stadig fantastisk, så ingen klager herfra!
Disse cookies med chokoladestykker var simpelthen fantastiske!
Perfekte til en hyggestund med en kop varm kakao
Jeg savnede lidt nødder i opskriften, men ellers var de lækre