spisekunst.dk

Verdens bedste boller - Opskrift på bagværk, morgenmad

Verdens bedste boller

Tid

Portioner

12

Niveau

nem

Boller så gode, at de burde være ulovlige! Denne nemme opskrift på verdens bedste boller med sød vaniljecreme eller remonce giver dig gyldenbrune lækkerier, der får alle til at komme tilbage efter mere. Prøv denne opskrift i dag og oplev, hvor nem og hurtig den er at lave i ovnen!

Ingredienser

50 g
Smør(blødt)
75 g
25 g
Mælk(lunken)
2 dl
1 stk
1 tsk
Flormelis(til dekoration, valgfri)
50 g

Fremgangsmåde

1

Smuldr gæren i en stor skål og opløs den i den lunkne mælk.

5 minGæren er opløst, når der ikke er klumper tilbage.
2

Tilsæt sukker, æg, salt og vaniljesukker til skålen og rør godt rundt.

2 minIngredienserne er godt blandet.
3

Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen med det bløde smør, indtil den er glat og smidig.

10 minDejen er glat og slipper skålens kanter.
4

Dæk skålen til med et rent viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 60 minutter.

60 minDejen er dobbelt så stor.
5

Slå dejen ned og form den til boller. Placer dem på en bageplade med bagepapir.

10 minBollerne har en jævn, rund form.
6

Lad bollerne efterhæve i 30 minutter, mens ovnen forvarmes til 200 grader Celsius.

30 min200Bollerne er let hævede og fyldige.
7

Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldenbrune.

15 min200Bollerne er gyldenbrune og lyder hule, når du banker let på dem.
8

Lad bollerne køle af på en bagerist og drys eventuelt med flormelis inden servering.

10 minBollerne er afkølet nok til at håndtere og flormelis sidder på overfladen.

Kommentarer

Mette

500 g hvedemel og 50 g sukker? Det lyder som en sikker opskrift på søde drømme! Jeg prøvede at lave dem i går, og mine børn spiste dem så hurtigt, at jeg måtte gemme nogle til mig selv i fryseren. En lille advarsel: Hvis du ikke har en stor skål, så hav en ekstra klar, for dejen bliver rigtig klæbrig i starten!

★★★★
Jens

Jeg elsker at smuldre gæren - det føles som at lave en lille sandkage! Men ærligt talt, 60 minutter hævetid? Jeg glemte dem i to timer, og de blev alligevel fantastiske. Måske er det hemmeligheden bag 'verdens bedste boller'? Prøv det, hvis du tør!

★★★★★
Lone

Jeg havde aldrig brugt vaniljesukker i boller før, men det giver en så dejlig duft! Min mand sagde, at de smagte som barndommen. Jeg måtte dog bruge lidt ekstra mel, fordi min dej var lidt for klæbrig. Men resultatet blev stadig værd en femmer!

★★★★★
Poul

Jeg prøvede at lave disse boller til en familie-frokost, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt for ivrig med flormelisset og endte med at se ud som en snemand. Næste gang skal jeg nok være lidt mere forsigtig!

★★★★
Hanne

Jeg havde aldrig troet, at 75 g smør kunne gøre så stor en forskel, men disse boller er virkelig smørbløde! Jeg havde dog ikke noget bagepapir, så jeg brugte aluminiumsfolie, og det fungerede fint. En lille tip: Hvis du har travlt, så prøv at sætte ovnen på 220 grader i stedet for 200 - det sparer lidt tid!

★★★★
Mette

Disse boller med chokoladestykker er perfekte til eftermiddagskaffen!

★★★★★
Lars

De her boller med kanel og sukker er lige sagen til en hyggelig søndagsbrunch.

★★★★
Camilla

Disse boller med rosiner var et hit til picnic i parken!