Boller så gode, at de burde være ulovlige! Denne nemme opskrift på verdens bedste boller med sød vaniljecreme eller remonce giver dig gyldenbrune lækkerier, der får alle til at komme tilbage efter mere. Prøv denne opskrift i dag og oplev, hvor nem og hurtig den er at lave i ovnen!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Smuldr gæren i en stor skål og opløs den i den lunkne mælk.
Tilsæt sukker, æg, salt og vaniljesukker til skålen og rør godt rundt.
Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen med det bløde smør, indtil den er glat og smidig.
Dæk skålen til med et rent viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 60 minutter.
Slå dejen ned og form den til boller. Placer dem på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve i 30 minutter, mens ovnen forvarmes til 200 grader Celsius.
Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldenbrune.
Lad bollerne køle af på en bagerist og drys eventuelt med flormelis inden servering.
Kommentarer
500 g hvedemel og 50 g sukker? Det lyder som en sikker opskrift på søde drømme! Jeg prøvede at lave dem i går, og mine børn spiste dem så hurtigt, at jeg måtte gemme nogle til mig selv i fryseren. En lille advarsel: Hvis du ikke har en stor skål, så hav en ekstra klar, for dejen bliver rigtig klæbrig i starten!
Jeg elsker at smuldre gæren - det føles som at lave en lille sandkage! Men ærligt talt, 60 minutter hævetid? Jeg glemte dem i to timer, og de blev alligevel fantastiske. Måske er det hemmeligheden bag 'verdens bedste boller'? Prøv det, hvis du tør!
Jeg havde aldrig brugt vaniljesukker i boller før, men det giver en så dejlig duft! Min mand sagde, at de smagte som barndommen. Jeg måtte dog bruge lidt ekstra mel, fordi min dej var lidt for klæbrig. Men resultatet blev stadig værd en femmer!
Jeg prøvede at lave disse boller til en familie-frokost, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt for ivrig med flormelisset og endte med at se ud som en snemand. Næste gang skal jeg nok være lidt mere forsigtig!
Jeg havde aldrig troet, at 75 g smør kunne gøre så stor en forskel, men disse boller er virkelig smørbløde! Jeg havde dog ikke noget bagepapir, så jeg brugte aluminiumsfolie, og det fungerede fint. En lille tip: Hvis du har travlt, så prøv at sætte ovnen på 220 grader i stedet for 200 - det sparer lidt tid!
Disse boller med chokoladestykker er perfekte til eftermiddagskaffen!
De her boller med kanel og sukker er lige sagen til en hyggelig søndagsbrunch.
Disse boller med rosiner var et hit til picnic i parken!