spisekunst.dk

Kålroulade med sojafyld - Opskrift på hovedret, plantebaseret

Kålroulade med sojafyld

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Kåldolmer med sojafyld bliver din nye favoritret! Denne nemme og hurtige opskrift på dansk bruger sojafars til at skabe en smagfuld overraskelse i ovnen. Den er perfekt til en travl aften, hvor du alligevel ønsker noget lækkert og sundt på tallerkenen.

Ingredienser

Store kålblade(hvidkål eller spidskål)
8 stk
Sojafars(kan erstattes med anden plantebaseret fars)
200 g
Løg(finthakket)
1 stk
Hvidløg(finthakket)
2 fed
1 tsk
Hakkede tomater(ca. 400 g)
1 dåse
efter smag

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

5 min180 COvnen er varm
2

Bring en stor gryde med vand i kog og blancher kålbladene i 2-3 minutter, indtil de er bløde. Afdryp og læg dem til side.

5 minkogende vandKålbladene er bløde og bøjelige
3

Opvarm 1 spsk olivenolie i en pande. Tilsæt finthakket løg og hvidløg, og sautér indtil de er bløde.

5 minmiddel varmeLøgene er gennemsigtige og dufter sødt
4

Tilsæt sojafars og paprika til panden, og steg i yderligere 5 minutter. Smag til med salt og peber.

5 minmiddel varmeSojafarsen er let brunet
5

Fordel sojafyldet på hvert kålblad og rul dem sammen. Læg rullerne i et ovnfast fad.

10 minRullerne er faste og holder formen
6

Hæld de hakkede tomater over kålrouladerne og dryp med resten af olivenolien.

2 minTomaterne dækker rullerne jævnt
7

Bag i ovnen i 25 minutter, indtil rullerne er møre og saucen er reduceret.

25 min180 CRullerne er gennemvarme og saucen er tykkere

Kommentarer

Mads

Jeg prøvede den her opskrift i går, og det var en succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket over, hvor meget sojafars der faktisk går til at fylde otte kålblade. Jeg havde ventet, at det ville være mere end nok, men det var lige akkurat. Næste gang skal jeg nok bruge lidt mere. Ellers super lækkert!

★★★★
Lene

Haha, jeg havde aldrig troet, at jeg ville lave kålroulade med sojafars, men det her blev faktisk rigtig godt! Min mand, der normalt er ret skeptisk over for vegetarisk mad, spiste to portioner. Det eneste, jeg ændrede, var at jeg tilføjede lidt chili for at give det lidt mere sprød. Anbefales!

★★★★★
Peter

Jeg elsker kål, så jeg var nødt til at prøve denne opskrift. Det eneste problem var, at mine kålblade blev lidt for bløde, da jeg blancherede dem. Måske skal jeg prøve med 2 minutter næste gang. Men fyldet var super lækkert, og det hele blev en fin ret til en hverdag.

★★★★★
Sofie

Jeg lavede denne ret til en middag med veninder, og det blev en hit! Vi lo godt af, at vi følte os som små børn, der pakkede vores egen mad. Men seriøst, det var nemt at lave, og smagen var fantastisk. Jeg tilføjede lidt frisk basilikum til saucen, og det gav en ekstra smag.

★★★★★
Jens

Jeg er ikke så vild med at stå i køkkenet, men denne opskrift var så simpel, at selv jeg kunne klare det. Det eneste, jeg ændrede, var at jeg brugte lidt mindre olivenolie, fordi jeg prøver at spise sundere. Men det blev alligevel godt. Min kone var imponeret!

★★★★
Maria

Kålrouladen var fyldt med velsmagende sojafars

★★★★★
Peter

Perfekt til vegetarisk aftensmad

★★★★
Karen

Kålrouladen var desværre lidt tør

★★★★★