spisekunst.dk

Vegansk gule ærter - Opskrift på suppe, hovedret

Vegansk gule ærter

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Ærtefest: Den nemmeste veganske opskrift med et skvæt eddike! Denne traditionelle danske ret med gule ærter bliver tilberedt med et enkelt twist af æblecidereddike, som giver et ekstra smagskick. Perfekt til en nem og hurtig middag på dansk vis!

Ingredienser

Tørrede gule ærter(øko hvis muligt)
300 gram
Løg(hakket)
1 stk
Gulerødder(skåret i skiver)
2 stk
Selleristænger(skåret i skiver)
2 stk
Æblecidereddike(kan justeres efter smag)
1 spsk
Grøntsagsbouillon(hjemmelavet eller økologisk)
1 liter
smag til

Fremgangsmåde

1

Skyl de tørrede gule ærter og læg dem i en stor skål med rigeligt vand. Lad dem stå og trække natten over.

720 minærterne skal være godt hydrerede og svulmede op
2

Dræn og skyl ærterne. Sæt til side.

5 minærterne skal være fri for overskydende vand
3

Varm en stor gryde over medium varme. Tilsæt løg og sautér til de er bløde.

5 minmediumløgene skal være gennemsigtige og let gyldne
4

Tilføj gulerødder og selleri, og sautér i yderligere 5 minutter.

5 minmediumgrøntsagerne skal begynde at blødgøre
5

Tilsæt de drænede ærter, grøntsagsbouillon, timian og merian til gryden. Bring det i kog, reducer derefter varmen og lad det simre i 1 time.

60 minlav til mediumærterne skal være møre og suppen lidt tyknet
6

Rør eddike i og smag til med salt og peber. Lad det simre i yderligere 5 minutter.

5 minlavsuppens smag skal være afbalanceret
7

Server suppen varm, evt. med brød til.

5 minsuppen skal være gennemvarm

Kommentarer

Mads

Æblecidereddike i gule ærter? Det var en ny en for mig, men det gav faktisk en lækker syrlig smag! Jeg havde aldrig tænkt på at bruge det før, men nu er jeg solgt. 5/5 for kreativiteten!

★★★★★
Sofie

Jeg glemte at lade ærterne trække natten over, og det blev lidt af en katastrofe. De blev aldrig rigtig bløde, og suppen endte med at ligne en slags ærte-cement. Næste gang skal jeg huske at læse opskriften ordentligt igennem!

★★★★★
Lars

Jeg tilføjede lidt ekstra timian, fordi jeg elsker den smag. Det blev super godt, men min kæreste klagede over, at det smagte som en skovtur. Måske skal jeg holde mig til opskriften næste gang!

★★★★
Anna

Jeg lavede denne suppe til en venindeaften, og den blev en kæmpe succes! Vi havde også lidt brød til, og det passede perfekt. En simpel, men virkelig god opskrift. Jeg kommer til at lave den igen!

★★★★★
Peter

Jeg havde aldrig brugt merian før, og jeg må indrømme, at jeg først troede, det var en stavefejl. Men det gav en fin smag til suppen. Jeg er blevet en merian-fan nu!

★★★★
Maria

Disse veganske gule ærter var perfekte til min madpakke med lidt frisk persille på toppen.

★★★★★
Anders

Jeg tilføjede ekstra gurkemeje for at give retten en ekstra dybde af smag.

★★★★
Lise

Veganske gule ærter var det ideelle valg til vores picnic i parken - lette og lækre!

★★★★★