spisekunst.dk

Ungdomsrødder & Æblemost - Opskrift på forretter, tilbehør

Ungdomsrødder & Æblemost

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Ungdomsgulerødder & æblemost er din nye favorit - en nem og hurtig opskrift, hvor friske, unge gulerødder fra lokale gårde møder en forfriskende dansk æblemost. Perfekt til at imponere med minimal indsats!

Ingredienser

Unge gulerødder(friske, helst fra lokale gårde)
500 gram
Æblemost(lavet af danske æbler, evt. let sødet)
500 ml
Havsalt(til smag)
1 knivspids

Fremgangsmåde

1

Skræl de unge gulerødder og skær dem i ensartede stykker for jævn tilberedning.

5 mingulerødderne skal være glatte og ensartede
2

Kog en gryde med vand og tilsæt en knivspids havsalt.

5 min100 grader Celsiusvandet skal koge kraftigt
3

Tilsæt gulerødderne til det kogende vand og lad dem koge, indtil de er møre.

10 min100 grader Celsiusgulerødderne skal være møre, men stadig have en let bid
4

Dræn gulerødderne og anret dem på en tallerken.

2 mingulerødderne skal være varme og uden overskydende vand
5

Server gulerødderne med frisk æblemost ved siden af som en let og forfriskende forret.

2 mingulerødderne skal være varme, og æblemosten kold

Kommentarer

Mads

500 gram unge gulerødder? Det lyder som en hel del arbejde bare for at få en forret. Jeg ender altid med at skære mig, når jeg skal skrælle gulerødder. Men æblemosten ved siden af lyder frisk og lækkert!

★★★★★
Lene

Havsalt i gulerods-vandet? Det gør en stor forskel, folk! Jeg prøvede det engang, og mine gulerødder blev så meget smagfuldere. Men æblemost som drik? Jeg ville hellere bruge den til at lave en sauce til gulerødderne.

★★★★
Jens

Æblemost og gulerødder? Det lyder som noget, min mor ville servere tilbage i '80'erne. Jeg kan godt lide, at det er en let forret, men jeg tror, jeg ville tilføje lidt honning til æblemosten for at gøre det lidt mere spændende.

★★★★★
Sofie

Jeg elsker æblemost, så det her lyder som en vinder for mig! Men at koge gulerødderne og så servere dem med æblemost ved siden af... det virker lidt kedeligt. Hvorfor ikke lave en æblemost-glaze til gulerødderne i stedet?

★★★★
Peter

Ungdomsrødder og æblemost? Det lyder som noget, man kunne servere på en hippie-fest. Jeg kan godt lide, at det er simpelt, men jeg tror, jeg ville tilføje lidt krydderurter til gulerødderne for at give dem lidt mere schwung.

★★★★★
Mette

Den friske æblemost gav retten lige det ekstra syrlige pift!

★★★★★
Jens

Ungdomsrødderne var sprøde og perfekte til madpakken

★★★★
Ida

Retten var ideel til en picnic i skoven med vennerne

★★★★★