spisekunst.dk

Træuldspasta med svampe - Opskrift på hovedret, vegetarisk, italiensk

Træuldspasta med svampe

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Svampe-Swing: Den hurtigste træstampepasta, du nogensinde har lavet! Med vilde svampe og en smule fløde skaber du en nem og lækker ret på kun 20 minutter. Perfekt til en travl aften, hvor smagen skal være i top uden besvær.

Ingredienser

Tagliatelle pasta(hjemmelavet eller købt)
250 g
Vilde svampe(kantareller eller andre svampe efter eget valg)
300 g
Hvidløg(finthakket)
2 fed
Fløde(piskefløde eller madlavningsfløde)
200 ml
Olivenolie(ekstra jomfru)
2 spsk
Salt og peber(efter smag)
Friske urter(f.eks. persille eller timian, hakket)
1 håndfuld

Fremgangsmåde

1

Kog tagliatelle pastaen i en stor gryde med saltet vand indtil al dente, ca. 8-10 minutter.

10 minpastaen skal være fast men ikke hård, når du bider i den
2

Rens svampene forsigtigt og skær dem i skiver, hvis nødvendigt.

5 minsvampene skal være fri for jord og snavs
3

Opvarm olivenolien i en stor pande over medium varme. Tilsæt de hakkede hvidløg og svampene.

2 minmediumhvidløget skal blive aromatisk, og svampene begynder at svinde ind
4

Sauter svampene indtil de er gyldne og møre, ca. 5-7 minutter. Krydr med salt og peber.

7 minmediumsvampene skal være bløde og let brunede
5

Tilsæt fløden til panden og rør rundt. Lad det simre i et par minutter, indtil saucen tykner let.

3 minlavsaucen skal være cremet og dække bagsiden af en ske
6

Dræn pastaen og vend den i svampesaucen. Tilsæt de friske urter og bland godt.

2 minpastaen skal være jævnt dækket af saucen
7

Server straks, eventuelt med ekstra friske urter som pynt.

1 minret skal være varm og indbydende

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede den her opskrift i går, og svampene blev så lækre! Men jeg må indrømme, at jeg tilføjede lidt ekstra hvidløg, fordi jeg er en rigtig hvidløgsnarkoman. Min mand klagede over, at han lugtede som en pizza resten af aftenen!

★★★★
Mikkel

Fløden i saucen gør den her ret så cremet og lækker. Jeg havde dog ikke vilde svampe, så jeg brugte champignon i stedet. Det fungerede fint, men jeg savnede lidt af den vilde smag. Måske næste gang!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker at lave den her pasta, når jeg har travlt. Det tager ikke lang tid, og det smager fantastisk. Jeg plejer at bruge frisk timian som urter, og det giver en dejlig duft i køkkenet. Min kæreste siger altid, at det lugter som en skov!

★★★★★
Jens

Jeg havde aldrig prøvet at lave svampepasta før, men den her opskrift var nem at følge. Jeg blev lidt overrasket over, hvor meget fløde der skulle bruges, men det blev virkelig godt. Måske lidt for godt, for jeg spiste alt for meget!

★★★★
Anna

Jeg havde en katastrofe med den her opskrift. Jeg glemte at rense svampene ordentligt, og der endte med at være en masse jord i saucen. Men bortset fra det, var smagen super! Næste gang skal jeg være mere omhyggelig med rensningen.

★★★★★
Lise

Træuldspasta med svampe var en perfekt vegetarisk ret til aftensmaden!

★★★★★
Mads

Jeg elsker svampe, så denne ret var lige noget for mig!

★★★★
Emma

Træuldspasta med svampe passede perfekt til vores picnic i skoven.

★★★★