spisekunst.dk

Thaikrydret rispapirsrulle - Opskrift på forretter, snacks

Thaikrydret rispapirsrulle

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Rejefyldte rispapirsruller: Thaikrydret nemhed på 1-2-3! er en opskrift, der gør det nemt at lave friske og lækre ruller med en eksplosion af thailandske smagsnuancer. Med rejer, friske urter og grøntsager er denne nemme opskrift perfekt til at imponere dine gæster uden at bruge timer i køkkenet.

Ingredienser

Rispapir(størrelse ca. 22 cm i diameter)
8 stk
Rejer(kogte og pillede)
200 gram
Gulerod(skåret i tynde strimler)
1 stk
Agurk(skåret i tynde strimler)
0.5 stk
Frisk koriander(grovhakket)
1 håndfuld
Frisk mynte(grovhakket)
1 håndfuld
Fish sauce(kan justeres efter smag)
2 spsk
Limejuice(friskpresset)
1 spsk
1 tsk
Chili(finthakket, juster mængden efter smag)
1 stk

Fremgangsmåde

1

Forbered alle ingredienserne: Skær gulerod og agurk i tynde strimler, hak koriander og mynte groft, og finhak chili.

10 minGrøntsagerne skal være sprøde og friske.
2

I en lille skål blandes fish sauce, limejuice, sukker og chili for at lave en dressing. Juster smagen efter behov.

5 minDressingen skal have en balance mellem salt, surt, sødt og stærkt.
3

Fyld en stor skål med varmt vand. Dyp et rispapir i vandet i cirka 10-15 sekunder, indtil det er blødt, og læg det derefter på en ren flade.

2 minRispapiret skal være blødt og bøjeligt, men ikke så blødt at det går i stykker.
4

Placer et par rejer, lidt gulerod, agurk, koriander og mynte i midten af rispapiret. Dryp lidt af dressingen over fyldet.

3 minFyldet skal være jævnt fordelt og farverigt.
5

Fold rispapirets sider ind over fyldet, og rul det derefter stramt op fra bunden til toppen.

2 minRullen skal være fast, men ikke så stram at rispapiret revner.
6

Gentag med de resterende rispapirer og fyld. Server rullerne frisklavede med resten af dressingen eller en anden dip efter eget valg.

5 minRullerne skal være glatte og skinnende.

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave de her rispapirsruller til en middag med veninder, og det blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt for ivrig med chilin - det blev en smule for krydret. Næste gang skal jeg nok gå lidt lettere til hånde med den. Ellers super lækkert!

★★★★
Mikkel

Fish sauce og chili i dressing - det lyder som en vinderkombination! Jeg elsker alt, der er thaikrydret, så det her skal jeg prøve. Håber bare, at mine rispapirer ikke går i stykker, som de plejer at gøre, når jeg prøver at rulle dem. Fingers crossed!

★★★★★
Sanne

Jeg lavede de her ruller til en picnic i parken, og de var nemme at tage med. Men jeg havde glemt, hvor hurtigt rispapir bliver blødt, så nogle af dem blev lidt klæbrige. Alligevel en god oplevelse, og de smagte fantastisk!

★★★★★
Jesper

Jeg er ikke så vild med rejer, så jeg prøvede med kylling i stedet. Det fungerede også fint, men jeg savnede lidt den friske smag fra rejerne. Måske skal jeg prøve med tofu næste gang. God opskrift, men jeg eksperimenterer gerne lidt!

★★★★
Trine

Haha, jeg havde aldrig brugt rispapir før, og det blev en lille katastrofe. De blev så bløde, at de gik i stykker, da jeg prøvede at rulle dem. Men smagen var der, så jeg prøver igen. Måske skal jeg bare øve mig lidt mere på teknikken!

★★★★★
Mette

Thaikrydret rispapirsrulle er perfekt til en let frokost med rejer og avocado

★★★★★
Kasper

Jeg elskede kombinationen af koriander og lime i rispapirsrullen

★★★★
Lise

Mine børn elskede at have thaikrydret rispapirsrulle med i madpakken

★★★★★