Rejefyldte rispapirsruller: Thaikrydret nemhed på 1-2-3! er en opskrift, der gør det nemt at lave friske og lækre ruller med en eksplosion af thailandske smagsnuancer. Med rejer, friske urter og grøntsager er denne nemme opskrift perfekt til at imponere dine gæster uden at bruge timer i køkkenet.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forbered alle ingredienserne: Skær gulerod og agurk i tynde strimler, hak koriander og mynte groft, og finhak chili.
I en lille skål blandes fish sauce, limejuice, sukker og chili for at lave en dressing. Juster smagen efter behov.
Fyld en stor skål med varmt vand. Dyp et rispapir i vandet i cirka 10-15 sekunder, indtil det er blødt, og læg det derefter på en ren flade.
Placer et par rejer, lidt gulerod, agurk, koriander og mynte i midten af rispapiret. Dryp lidt af dressingen over fyldet.
Fold rispapirets sider ind over fyldet, og rul det derefter stramt op fra bunden til toppen.
Gentag med de resterende rispapirer og fyld. Server rullerne frisklavede med resten af dressingen eller en anden dip efter eget valg.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave de her rispapirsruller til en middag med veninder, og det blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg blev lidt for ivrig med chilin - det blev en smule for krydret. Næste gang skal jeg nok gå lidt lettere til hånde med den. Ellers super lækkert!
Fish sauce og chili i dressing - det lyder som en vinderkombination! Jeg elsker alt, der er thaikrydret, så det her skal jeg prøve. Håber bare, at mine rispapirer ikke går i stykker, som de plejer at gøre, når jeg prøver at rulle dem. Fingers crossed!
Jeg lavede de her ruller til en picnic i parken, og de var nemme at tage med. Men jeg havde glemt, hvor hurtigt rispapir bliver blødt, så nogle af dem blev lidt klæbrige. Alligevel en god oplevelse, og de smagte fantastisk!
Jeg er ikke så vild med rejer, så jeg prøvede med kylling i stedet. Det fungerede også fint, men jeg savnede lidt den friske smag fra rejerne. Måske skal jeg prøve med tofu næste gang. God opskrift, men jeg eksperimenterer gerne lidt!
Haha, jeg havde aldrig brugt rispapir før, og det blev en lille katastrofe. De blev så bløde, at de gik i stykker, da jeg prøvede at rulle dem. Men smagen var der, så jeg prøver igen. Måske skal jeg bare øve mig lidt mere på teknikken!
Thaikrydret rispapirsrulle er perfekt til en let frokost med rejer og avocado
Jeg elskede kombinationen af koriander og lime i rispapirsrullen
Mine børn elskede at have thaikrydret rispapirsrulle med i madpakken