spisekunst.dk

Thaibasilikum-kylling - Opskrift på hovedret, asiatisk, hurtigt

Thaibasilikum-kylling

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Thaibasilikum-kylling bliver din nye favoritret, klar på bare 14 minutter! Denne nemme opskrift med thaibasilikum og en smule chili giver en eksplosion af smag, perfekt til en hurtig og lækker middag på dansk vis.

Ingredienser

Kyllingebryst(skåret i mundrette stykker)
500 gram
Hvidløg(finthakket)
2 fed
Rød chili(skåret i tynde skiver, juster efter ønsket styrke)
2 stk
3 spiseskefulde
Fiskesovs(kan udelades eller erstattes med ekstra sojasovs)
1 spiseskefuld
Olie(til stegning, fx solsikkeolie)
1 spiseskefuld
Thaibasilikum(friske blade)
1 håndfuld
Sukker(til at afbalancere smagen)
1 tsk

Fremgangsmåde

1

Forbered kyllingen ved at skære den i mundrette stykker.

5 minKyllingen skal være jævnt skåret.
2

Opvarm olie i en wok eller stor pande ved middelhøj varme.

2 minmiddelhøj varmeOlien skal være varm, men ikke ryge.
3

Tilsæt hvidløg og chili, og steg i et minut til duften frigives.

1 minDu skal kunne dufte hvidløg og chili.
4

Tilsæt kyllingestykkerne og steg indtil de er gyldenbrune og gennemstegte.

8 minKyllingen skal være gylden og gennemstegt.
5

Tilsæt sojasovs, fiskesovs og sukker, og rør godt rundt.

2 minSauce skal være jævnt fordelt over kyllingen.
6

Til sidst tilsæt thaibasilikum og rør indtil bladene er let visne.

1 minBasilikumbladene skal være let visne og dufte frisk.

Kommentarer

Mads

Jeg prøvede den her opskrift i går, og min kæreste troede, jeg havde bestilt takeaway! Det eneste problem var, at jeg blev lidt for ivrig med chilin og endte med at lave en 'svidende' oplevelse. Men smagen var top!

★★★★
Lene

Thaibasilikum er ikke altid let at finde, men når jeg først får fat i det, bruger jeg denne opskrift. Det er så nemt og hurtigt at lave. Perfekt til en travl hverdag!

★★★★★
Peter

Jeg tilføjede lidt ekstra sukker for at få en mere sød smag, og det fungerede godt. Men jeg må indrømme, at jeg spillede fiskesovs ud over køkkenbordet, da jeg prøvede at være for hurtig. Læs: kaos!

★★★★★
Sofie

Jeg elsker denne ret, men jeg bruger altid lidt mindre chili, fordi mine børn ikke kan klare for meget styrke. Det bliver stadig super lækkert, og de spiser det med glæde!

★★★★
Jens

Jeg havde aldrig brugt fiskesovs før, men nu er jeg solgt! Den giver en så god dybde til smagen. Jeg måtte dog bruge almindelig basilikum, da jeg ikke kunne finde thaibasilikum, men det fungerede også fint.

★★★★
Mette

Thaibasilikum-kylling er perfekt til en hurtig og lækker aftensmad med ris og grøntsager.

★★★★★
Kenneth

Den friske smag af thaibasilikum gør retten helt unik og delikat.

Ida

Jeg tilføjede lidt ekstra lime og chili for at give retten lidt ekstra spark.

★★★★