spisekunst.dk

Tapas-spyd - Opskrift på forretter, grillmad

Tapas-spyd

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Skewer Surprise: Nemme tapas-spyd med chorizo twist er den hurtige og nemme opskrift, der vil imponere dine gæster. Med en smagfuld kombination af cherrytomater, mozzarella og chorizo på spyd, får du en forret, der er lige så enkel at tilberede, som den er lækker at spise. Prøv denne danske favorit og få festen i gang på ingen tid!

Ingredienser

Cherrytomater(helst økologiske)
250 gram
Mozzarella(små kugler, også kendt som bocconcini)
200 gram
Chorizo(skåret i skiver)
100 gram
Frisk basilikum(blade plukket af stilkene)
1 bundt
Olivenolie(ekstra jomfru)
2 spiseskefulde
Balsamicoeddike(kan udelades hvis ønsket)
1 teskefuld
Salt(efter smag)
1 knivspids
Peber(friskkværnet, efter smag)
1 knivspids

Fremgangsmåde

1

I en skål, kombiner olivenolie, balsamicoeddike, salt og peber. Rør godt rundt.

5 minmarinaden skal være en jævn blanding
2

Tråd cherrytomater, mozzarella, chorizo og basilikumblade skiftevis på træspyd.

10 minfordel ingredienserne jævnt på hvert spyd
3

Pensl spydene med marinaden, sørg for at alle ingredienserne er let dækket.

5 minalle ingredienser skal have en let glans fra olien
4

Grill spydene på en varm grill i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil osten begynder at smelte og chorizoen er let sprød.

8 minhøjosten skal være let smeltet og chorizoen let sprød
5

Server spydene varme eller lad dem køle af og server kolde.

0 minspydene er klar til servering

Kommentarer

Lone

Jeg prøvede at lave disse tapas-spyd til en grillfest, og de blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg brændte mig lidt på fingrene, da jeg prøvede at tråde mozzarellaen på spydene - den er så glat og svær at få fat i! Men smagen var værd det.

★★★★
Mikkel

Jeg elsker chorizo, så jeg puttede lidt ekstra på mine spyd. Det blev lidt for meget af det gode, men hey, ingen klager over for meget pølse, vel? Grilltiden på 3-4 minutter var perfekt, så osten blev lige akkurat smeltet.

★★★★
Sofie

Jeg havde aldrig tænkt på at bruge balsamicoeddike i en marinade før, men det giver en så god smag! Jeg serverede spydene kolde, og de var perfekte som en let forret. Eneste minus var, at jeg glemte at købe frisk basilikum, så jeg brugte tørret i stedet - ikke helt det samme, men det fungerede alligevel.

★★★★★
Jens

Jeg lavede disse til en familieaften, og mine børn elskede dem! De havde sjovt med at tråde ingredienserne på spydene, og det blev en lille konkurrence om, hvem der kunne lave det mest farverige spyd. En sjov og nem opskrift at lave sammen.

★★★★★
Hanne

Jeg havde ikke en grill, så jeg brugte en grillpande i stedet. Det fungerede fint, men jeg tror, at en rigtig grill ville have givet en bedre røgssmag. Alligevel en god opskrift, og jeg kan godt lide, at man kan servere dem både varme og kolde.

★★★★
Karen

Disse tapas-spyd med chorizo og ost var helt fantastiske!

★★★★★
Mads

Tapas-spydene med fetaost og oliven var perfekte til picnic i parken.

★★★★
Louise

Jeg lavede tapas-spyd med serranoskinke og cherrytomater til en hyggelig aften med veninderne.

★★★★