spisekunst.dk

Speltotto med førsommerurter - Opskrift på hovedret, vegetarisk, sund

Speltotto med førsommerurter

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Speltotto med forsommerurter er din nye favoritopskrift, der nar smagsløgene med sin cremede konsistens og friske urter. Denne nemme, men smagfulde ret tager kun 40 minutter at tilberede og giver dig en smag af foråret på dansk. Prøv den og bliv overrasket over, hvor let det er at lave en gourmet-agtig speltotto hjemme!

Ingredienser

Speltkerner(helst økologiske)
300 gram
Grøntsagsbouillon(hjemmelavet eller fra terning)
1 liter
Hvidvin(tør)
1 deciliter
Olivenolie(ekstra jomfru)
1 spiseskefuld
Løg(finthakket)
1 stk
Hvidløg(presset)
1 fed
Parmesan(revet)
50 gram
Dild(frisk, hakket)
en håndfuld
Purløg(frisk, hakket)
en håndfuld
Persille(frisk, hakket)
en håndfuld
Citron(økologisk, saft og skal)
1 stk
efter smag

Fremgangsmåde

1

Varm olivenolie i en stor pande over middel varme. Tilsæt finthakket løg og presset hvidløg.

5 minmiddelløgene er gennemsigtige og duftende
2

Tilsæt speltkerner og rør i et minut, indtil de er dækket af olien.

1 minmiddelspeltkernerne er let gyldne
3

Hæld hvidvinen i panden og lad det simre, indtil vinen er næsten helt absorberet.

3 minmiddelvinen er reduceret og der er kun lidt væske tilbage
4

Tilsæt gradvist grøntsagsbouillon, en skefuld ad gangen, og lad hver portion blive absorberet, før du tilsætter mere.

25 minlavspeltottoen er cremet og spæltkernerne er møre
5

Rør revet parmesan, citronsaft og -skal i, og smag til med salt og peber.

2 minlavparmesanen er smeltet og ingredienserne er godt blandet
6

Tilsæt de friske urter og rør forsigtigt.

1 minlavurterne er jævnt fordelt i retten
7

Server straks, pyntet med ekstra friske urter.

0 retten er pænt pyntet og klar til servering

Kommentarer

Mette

Speltottoen blev super lækker, men jeg havde ikke dild, så jeg brugte bare ekstra purløg og persille. Det fungerede fint, men jeg savnede lidt den friske smag fra dillen. Næste gang skal jeg huske at købe dild!

★★★★
Jens

Jeg lavede denne speltotto til min kone, og hun blev helt vild med den! Hun sagde, at det var som at spise foråret på en tallerken. Jeg må indrømme, at jeg blev lidt stolt. Men jeg havde lidt for meget hvidvin i, så det blev lidt for vådt. Men det smagte stadig godt!

★★★★
Lone

Jeg elsker denne opskrift! Jeg havde aldrig prøvet speltkerner før, men nu er jeg solgt. Det eneste, jeg ændrede, var at jeg brugte lidt mindre parmesan, fordi jeg ikke er så vild med for meget ost. Men citronen og urterne giver en fantastisk frisk smag!

★★★★★
Peter

Jeg lavede denne speltotto til en middagsfest, og alle blev imponerede. Men jeg havde lidt travlt, så jeg hældte alt bouillonen i på én gang, og det blev lidt for blødt. Næste gang skal jeg tage mig tid til at tilføje bouillonen gradvist. Men smagen var stadig top!

★★★★★
Anna

Jeg prøvede denne opskrift i går, og det var en succes! Jeg havde aldrig troet, at speltkerner kunne være så lækre. Men jeg havde ikke hvidvin, så jeg brugte lidt hvidvinseddike i stedet. Det blev lidt syrligt, men det fungerede faktisk også godt. Jeg skal nok prøve med hvidvin næste gang!

★★★★
Mette

Speltotto med forårsløg er en dejlig forårsret

★★★★★
Jens

Den friske smag af fennikel passer godt til retten

★★★★
Ida

Perfekt til en picnic i parken med vennerne

★★★★