Spaghetti Bolognese med et skvæt rødvin - nem og hurtig opskrift! Denne version af den populære ret får et ekstra smagskick med rødvin, som gør den endnu mere lækker. Den er perfekt til en travl aften, hvor du alligevel ønsker at nyde en hjemmelavet middag på under 30 minutter.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kog spaghetti i en stor gryde med letsaltet vand, indtil den er al dente. Dræn og sæt til side.
Imens opvarmes en stor pande over medium varme. Tilsæt hakket oksekød og brun det godt.
Tilsæt hakket løg og finthakket hvidløg til panden. Sautér indtil løgene er bløde.
Hæld hakkede tomater, tomatpuré, oregano og basilikum i. Tilsæt rødvin, hvis det ønskes. Rør godt rundt.
Lad saucen simre i 15-20 minutter, eller indtil den er tyknet. Smag til med salt og peber.
Server den varme spaghetti toppet med den friske bolognese sauce.
Kommentarer
400 g hakket oksekød? Det er jo nok til en hel hær! Jeg bruger altid halvdelen, og så er der stadig til overs. Men måske er det bare mig, der er vant til små portioner.
Rødvin i bolognesen? Det lyder som en god undskyldning for at åbne en flaske! Jeg prøvede det engang, og min mand sagde, at det var den bedste sauce, han nogensinde havde smagt. Måske var det bare vinen, der talte...
Jeg elsker, at I skriver 'efter smag' til salt og peber. Min kone siger altid, at jeg bruger for meget salt, men hvad ved hun? Jeg synes, det giver mere smag!
Hvorfor skal man vente med at tilføje rødvin, 'hvis det ønskes'? Jeg hælder altid en skvæt i, uanset hvad. Det giver en god dybde til saucen. Og så kan jeg jo også få en smag selv, mens jeg laver mad!
Jeg prøvede at lave denne opskrift i går, og min spaghetti blev lidt for al dente. Måske skulle jeg have kogt den lidt længere. Men bolognesen var super lækker, så det udlignede det hele!
Den friske basilikum gav lige det ekstra twist!
Min bolognese blev ekstra lækker med lidt fløde i.
Perfekt til madpakken - nemt og lækkert!