spisekunst.dk

Spaghetti Bolognese - Opskrift på middag, hovedret

Spaghetti Bolognese

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Spaghetti Bolognese med et skvæt rødvin - nem og hurtig opskrift! Denne version af den populære ret får et ekstra smagskick med rødvin, som gør den endnu mere lækker. Den er perfekt til en travl aften, hvor du alligevel ønsker at nyde en hjemmelavet middag på under 30 minutter.

Ingredienser

Hakket oksekød(gerne med lavt fedtindhold)
400 g
Løg(hakket)
1 stk
Hvidløg(finthakket)
2 fed
Hakkede tomater(fra dåse)
400 g
Rødvin(valgfrit, for ekstra smag)
100 ml
efter smag

Fremgangsmåde

1

Kog spaghetti i en stor gryde med letsaltet vand, indtil den er al dente. Dræn og sæt til side.

10 minhøj varmeSpaghetti er blød, men stadig lidt fast
2

Imens opvarmes en stor pande over medium varme. Tilsæt hakket oksekød og brun det godt.

5 minmedium varmeOksekødet er brunet og ikke længere pink
3

Tilsæt hakket løg og finthakket hvidløg til panden. Sautér indtil løgene er bløde.

5 minmedium varmeLøgene er gennemsigtige og bløde, og duften af hvidløg er tydelig
4

Hæld hakkede tomater, tomatpuré, oregano og basilikum i. Tilsæt rødvin, hvis det ønskes. Rør godt rundt.

2 minmedium varmeBlandingen er godt kombineret og begynder at simre
5

Lad saucen simre i 15-20 minutter, eller indtil den er tyknet. Smag til med salt og peber.

20 minlav varmeSaucen er reduceret og smagene er godt integreret
6

Server den varme spaghetti toppet med den friske bolognese sauce.

2 miningenRetten er varm og klar til servering

Kommentarer

Mads

400 g hakket oksekød? Det er jo nok til en hel hær! Jeg bruger altid halvdelen, og så er der stadig til overs. Men måske er det bare mig, der er vant til små portioner.

★★★★
Lene

Rødvin i bolognesen? Det lyder som en god undskyldning for at åbne en flaske! Jeg prøvede det engang, og min mand sagde, at det var den bedste sauce, han nogensinde havde smagt. Måske var det bare vinen, der talte...

★★★★★
Jesper

Jeg elsker, at I skriver 'efter smag' til salt og peber. Min kone siger altid, at jeg bruger for meget salt, men hvad ved hun? Jeg synes, det giver mere smag!

★★★★★
Sofie

Hvorfor skal man vente med at tilføje rødvin, 'hvis det ønskes'? Jeg hælder altid en skvæt i, uanset hvad. Det giver en god dybde til saucen. Og så kan jeg jo også få en smag selv, mens jeg laver mad!

★★★★
Peter

Jeg prøvede at lave denne opskrift i går, og min spaghetti blev lidt for al dente. Måske skulle jeg have kogt den lidt længere. Men bolognesen var super lækker, så det udlignede det hele!

★★★★
Mette

Den friske basilikum gav lige det ekstra twist!

★★★★★
Thomas

Min bolognese blev ekstra lækker med lidt fløde i.

★★★★
Louise

Perfekt til madpakken - nemt og lækkert!

★★★★