Svinefilet med solbærbombe! er en opskrift, der giver din svinefilet en unik smag med solbærsaft. Denne nemme og hurtige ret brunes i panden og ovnsteges til perfektion, serveret med en lækker solbærsauce på dansk vis.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bland solbærsaft, finthakket hvidløg, hakket timian, salt og peber i en skål. Læg svinefileten i marinaden og lad den trække i mindst 2 timer i køleskabet.
Forvarm ovnen til 180°C. Tag svinefileten ud af marinaden og dup den tør med køkkenrulle. Gem marinaden til senere.
Varm olivenolie i en pande ved middelhøj varme. Brun svinefileten på alle sider i ca. 5 minutter, indtil den er gyldenbrun.
Læg den brunede svinefilet i et ovnfast fad og steg i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil kernetemperaturen når 65°C.
Mens fileten steger, hæld den resterende marinade i en gryde og kog op. Lad den simre i 10-15 minutter, indtil den er reduceret til en tyk sauce.
Tag svinefileten ud af ovnen og lad den hvile i 5 minutter. Skær den derefter i skiver og server med den reducerede solbærsauce.
Kommentarer
Solbærsaft i svinefilet? Det lyder som en eksplosion af smag! Jeg prøvede det her til weekenden, og min mand troede, jeg havde lavet en dessert i stedet for hovedret. Men det blev en succes alligevel!
Jeg havde aldrig troet, at solbærsaft og svinefilet kunne gå sammen, men det her opskrift fik mig til at ombestemme mig. Jeg havde dog ikke timian, så jeg brugte oregano i stedet. Det blev også godt!
Hvor lang tid skal man egentlig lade svinefileten trække i marinaden? Jeg glemte den i køleskabet i 4 timer, og den blev så mør og saftig. Måske skulle jeg have ladet den stå over natten!
Jeg elsker solbærsaft, så jeg var nødt til at prøve denne opskrift. Men jeg havde ikke tålmodighed til at vente 2 timer, så jeg lod den trække i 30 minutter. Det blev okay, men jeg tror, jeg skal være mere tålmodig næste gang.
Jeg lavede denne ret til en middag med veninder, og de blev helt vilde med den reducerede solbærsauce. En af dem spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens. Jeg sagde bare, at det var kærlighed og solbærsaft!
Solbær-svinefilet er perfekt til en hyggelig middag med venner og familie.
Jeg elsker kombinationen af solbær og svinekød - det giver en skøn smag!
Solbær-svinefilet er en lækker og nem ret at lave til aftensmad.