spisekunst.dk

Solbær-svinefilet - Opskrift på hovedret, kødretter

Solbær-svinefilet

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Svinefilet med solbærbombe! er en opskrift, der giver din svinefilet en unik smag med solbærsaft. Denne nemme og hurtige ret brunes i panden og ovnsteges til perfektion, serveret med en lækker solbærsauce på dansk vis.

Ingredienser

Svinefilet(hel, afpudset)
500 g
Solbærsaft(usødet)
200 ml
Hvidløg(finthakket)
2 fed
Frisk timian(hakket)
1 spsk
1 tsk
Sort peber(friskkværnet)
0.5 tsk

Fremgangsmåde

1

Bland solbærsaft, finthakket hvidløg, hakket timian, salt og peber i en skål. Læg svinefileten i marinaden og lad den trække i mindst 2 timer i køleskabet.

120 minKødet skal være gennemvædet af marinade.
2

Forvarm ovnen til 180°C. Tag svinefileten ud af marinaden og dup den tør med køkkenrulle. Gem marinaden til senere.

10 min180Fileten skal være tør på overfladen.
3

Varm olivenolie i en pande ved middelhøj varme. Brun svinefileten på alle sider i ca. 5 minutter, indtil den er gyldenbrun.

5 minmiddel-høj varmeKødet skal være gyldenbrunt og dufte ristet.
4

Læg den brunede svinefilet i et ovnfast fad og steg i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil kernetemperaturen når 65°C.

20 min180Kødet skal være let fjederende ved berøring.
5

Mens fileten steger, hæld den resterende marinade i en gryde og kog op. Lad den simre i 10-15 minutter, indtil den er reduceret til en tyk sauce.

15 minmiddel varmeSaucen skal være tyknet og dufte intenst af solbær.
6

Tag svinefileten ud af ovnen og lad den hvile i 5 minutter. Skær den derefter i skiver og server med den reducerede solbærsauce.

5 minKødet skal være saftigt og let rosa indeni.

Kommentarer

Lone

Solbærsaft i svinefilet? Det lyder som en eksplosion af smag! Jeg prøvede det her til weekenden, og min mand troede, jeg havde lavet en dessert i stedet for hovedret. Men det blev en succes alligevel!

★★★★
Jens

Jeg havde aldrig troet, at solbærsaft og svinefilet kunne gå sammen, men det her opskrift fik mig til at ombestemme mig. Jeg havde dog ikke timian, så jeg brugte oregano i stedet. Det blev også godt!

★★★★★
Mette

Hvor lang tid skal man egentlig lade svinefileten trække i marinaden? Jeg glemte den i køleskabet i 4 timer, og den blev så mør og saftig. Måske skulle jeg have ladet den stå over natten!

★★★★★
Peter

Jeg elsker solbærsaft, så jeg var nødt til at prøve denne opskrift. Men jeg havde ikke tålmodighed til at vente 2 timer, så jeg lod den trække i 30 minutter. Det blev okay, men jeg tror, jeg skal være mere tålmodig næste gang.

★★★★★
Anne

Jeg lavede denne ret til en middag med veninder, og de blev helt vilde med den reducerede solbærsauce. En af dem spurgte, om jeg havde brugt en hemmelig ingrediens. Jeg sagde bare, at det var kærlighed og solbærsaft!

★★★★
Lise

Solbær-svinefilet er perfekt til en hyggelig middag med venner og familie.

★★★★★
Peter

Jeg elsker kombinationen af solbær og svinekød - det giver en skøn smag!

★★★★
Mette

Solbær-svinefilet er en lækker og nem ret at lave til aftensmad.

★★★★