Sønderborg Æblefløde med Mærksmør er en nem og hurtig opskrift, der får et unikt twist med det hemmelige krydderi, Mærksmør. Lag på lag af stuvede æbler og pisket fløde, serveret med en klat af dette krydrede smør, gør denne dessert til en smagsoplevelse, du ikke vil glemme.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Skræl og skær æblerne i små tern.
Kom æbletern, sukker og kanel i en gryde og lad det simre ved lav varme.
Lad æbleblandingen køle helt af.
Pisk fløden indtil den bliver til en let og luftig flødeskum.
Bland det bløde smør med vaniljesukker, muskatnød og timian til det er jævnt.
Anret desserten i glas ved at lægge lag af æbleblanding og flødeskum.
Top desserten med en klump af Mærksmør.
Kommentarer
Æbler og kanel er altid en vinder, men timian i desserten? Det var lidt af en overraskelse! Smagte dog overraskende godt. Jeg havde aldrig tænkt på at bruge urter i en sød ret før.
Jeg prøvede at lave den her til min kones fødselsdag, og hun blev helt vild med Mærksmøret på toppen. Hun sagde, det mindede hende om noget, hendes bedstemor plejede at lave. Jeg tror, jeg har fundet min nye dessert-favorit!
Æbleternene blev lidt for bløde for min smag, men flødeskummet var til gengæld perfekt. Jeg kunne godt have gjort med lidt mindre muskatnød, det blev lidt for dominerende.
Jeg havde aldrig hørt om Mærksmør før, men det lyder som noget, Margrethe I selv ville have godkendt! Jeg havde ikke timian, så jeg brugte lidt rosmarin i stedet - blev også godt!
Jeg lavede den her til en lille familieaften, og børnene elskede at lægge lagene i glassene. Det blev lidt af en konkurrence om, hvem der kunne lave det pænneste lag. En sjov og lækker oplevelse!
Den sønderborgske æblesmag var helt unik!
Mærksmøret gav en lækker cremet konsistens til retten.
Perfekt til en hyggelig picnic i skoven!