spisekunst.dk

Sønderborg Æblefløde med Mærksmør - Opskrift på dessert, dansk mad

Sønderborg Æblefløde med Mærksmør

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Sønderborg Æblefløde med Mærksmør er en nem og hurtig opskrift, der får et unikt twist med det hemmelige krydderi, Mærksmør. Lag på lag af stuvede æbler og pisket fløde, serveret med en klat af dette krydrede smør, gør denne dessert til en smagsoplevelse, du ikke vil glemme.

Ingredienser

Æbler(gerne søde æbler som Jonagold eller Elstar)
4 stk
100 g
Kanel(stødt)
1 tsk
100 g
Muskatnød(revet)
1 knsp
Timian(frisk, finthakket)
1 tsk

Fremgangsmåde

1

Skræl og skær æblerne i små tern.

5 minÆblerne skal være jævnt skåret i små tern
2

Kom æbletern, sukker og kanel i en gryde og lad det simre ved lav varme.

15 minlavÆblerne skal være bløde og saftige
3

Lad æbleblandingen køle helt af.

20 minstuetemperaturBlandingen skal være afkølet til stuetemperatur
4

Pisk fløden indtil den bliver til en let og luftig flødeskum.

5 minFløden skal være luftig og danne bløde toppe
5

Bland det bløde smør med vaniljesukker, muskatnød og timian til det er jævnt.

5 minSmørret skal være ensartet blandet og aromatisk
6

Anret desserten i glas ved at lægge lag af æbleblanding og flødeskum.

5 minSkiftende lag af æbleblanding og flødeskum
7

Top desserten med en klump af Mærksmør.

2 minEn lille klump smør på toppen

Kommentarer

Lone

Æbler og kanel er altid en vinder, men timian i desserten? Det var lidt af en overraskelse! Smagte dog overraskende godt. Jeg havde aldrig tænkt på at bruge urter i en sød ret før.

★★★★
Jens

Jeg prøvede at lave den her til min kones fødselsdag, og hun blev helt vild med Mærksmøret på toppen. Hun sagde, det mindede hende om noget, hendes bedstemor plejede at lave. Jeg tror, jeg har fundet min nye dessert-favorit!

★★★★★
Pia

Æbleternene blev lidt for bløde for min smag, men flødeskummet var til gengæld perfekt. Jeg kunne godt have gjort med lidt mindre muskatnød, det blev lidt for dominerende.

★★★★★
Mikkel

Jeg havde aldrig hørt om Mærksmør før, men det lyder som noget, Margrethe I selv ville have godkendt! Jeg havde ikke timian, så jeg brugte lidt rosmarin i stedet - blev også godt!

★★★★
Sanne

Jeg lavede den her til en lille familieaften, og børnene elskede at lægge lagene i glassene. Det blev lidt af en konkurrence om, hvem der kunne lave det pænneste lag. En sjov og lækker oplevelse!

★★★★★
Maria

Den sønderborgske æblesmag var helt unik!

★★★★★
Jens

Mærksmøret gav en lækker cremet konsistens til retten.

★★★★
Louise

Perfekt til en hyggelig picnic i skoven!

★★★★★