Saltede jordbær-fritter er din nye favoritdessert! Friske jordbær dyppes i dej, steges let på panden og dybsteges, indtil de er gyldne og sprøde - en nem og hurtig opskrift, der garanteret vil imponere dine gæster.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Vask jordbærrene og fjern stilken.
I en skål, bland hvedemel, sukker og salt.
Tilsæt æg og mælk til melblandingen og pisk indtil glat.
Varm olien i en gryde til 180°C.
Dyp jordbærrene i dejen og sørg for, at de er helt dækket.
Steg jordbærrene i den varme olie, indtil de er gyldne og sprøde, ca. 2-3 minutter.
Lad fritterne dryppe af på køkkenrulle og drys med flormelis før servering.
Kommentarer
Jeg prøvede at lave disse fritter til en sommerfest, og de blev en kæmpe hit! Men jeg må indrømme, at jeg brændte mig lidt på olien, da jeg blev distraheret af mine børn, der løb rundt. Måske skal man have en ekstra hånd med, når man står ved gryden!
100 gram hvedemel og 50 gram sukker? Det lyder som en sikker opskrift på en dej, der er lige så sød som mine svigermor! Jeg må nok skrue lidt ned for sukkeret, ellers bliver det for meget af det gode.
Jeg elsker jordbær, så jeg måtte prøve denne opskrift. Men jeg havde ikke tænkt over, at det kunne blive så klodset at dyppe jordbærrene i dejen. Det endte med, at jeg havde dej overalt - på køkkenbordet, på gulvet og selvfølgelig på mig selv!
Jeg lavede disse til min kone som en overraskelse, og hun blev helt vild med dem. Men jeg må sige, at det var lidt af en udfordring at få olien til præcis 180°C. Jeg endte med at bruge en termometer, som jeg normalt bruger til at måle temperaturen på mit akvarium!
Flormelis som afslutning? Det giver jo en ekstra touch af luksus! Jeg havde dog ikke flormelis hjemme, så jeg brugte bare almindeligt sukker. Det blev også godt, men ikke helt det samme.
Saltet jordbær-fritter er en spændende kombination af sødt og salt - perfekt til picnic i parken!
Jeg synes, at den sprøde overflade af fritterne passede godt sammen med den saftige jordbærsmag
Saltet jordbær-fritter er en sjov og anderledes måde at få børnene til at spise mere frugt på