spisekunst.dk

Saltet jordbær-fritter - Opskrift på snack,dessert

Saltet jordbær-fritter

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

Saltede jordbær-fritter er din nye favoritdessert! Friske jordbær dyppes i dej, steges let på panden og dybsteges, indtil de er gyldne og sprøde - en nem og hurtig opskrift, der garanteret vil imponere dine gæster.

Ingredienser

Friske jordbær(helst søde og modne)
250 gram
100 gram
50 gram
1 knivspids
1 stk
100 ml
Olie(f.eks. solsikkeolie)
til stegning
Flormelis(valgfrit)
til drys

Fremgangsmåde

1

Vask jordbærrene og fjern stilken.

5 minJordbærrene skal være rene og uden stilk
2

I en skål, bland hvedemel, sukker og salt.

2 minBlandingen skal være jævn uden klumper
3

Tilsæt æg og mælk til melblandingen og pisk indtil glat.

3 minDejen skal være glat og ensartet
4

Varm olien i en gryde til 180°C.

10 min180Olien skal boble let, når en dråbe dej tilsættes
5

Dyp jordbærrene i dejen og sørg for, at de er helt dækket.

2 minJordbærrene skal være helt dækket af dej
6

Steg jordbærrene i den varme olie, indtil de er gyldne og sprøde, ca. 2-3 minutter.

3 min180Fritterne skal være gyldne og sprøde
7

Lad fritterne dryppe af på køkkenrulle og drys med flormelis før servering.

5 minFritterne skal være lette og uden overskydende olie

Kommentarer

Mette

Jeg prøvede at lave disse fritter til en sommerfest, og de blev en kæmpe hit! Men jeg må indrømme, at jeg brændte mig lidt på olien, da jeg blev distraheret af mine børn, der løb rundt. Måske skal man have en ekstra hånd med, når man står ved gryden!

★★★★
Lars

100 gram hvedemel og 50 gram sukker? Det lyder som en sikker opskrift på en dej, der er lige så sød som mine svigermor! Jeg må nok skrue lidt ned for sukkeret, ellers bliver det for meget af det gode.

★★★★★
Sofie

Jeg elsker jordbær, så jeg måtte prøve denne opskrift. Men jeg havde ikke tænkt over, at det kunne blive så klodset at dyppe jordbærrene i dejen. Det endte med, at jeg havde dej overalt - på køkkenbordet, på gulvet og selvfølgelig på mig selv!

★★★★
Jens

Jeg lavede disse til min kone som en overraskelse, og hun blev helt vild med dem. Men jeg må sige, at det var lidt af en udfordring at få olien til præcis 180°C. Jeg endte med at bruge en termometer, som jeg normalt bruger til at måle temperaturen på mit akvarium!

★★★★★
Anna

Flormelis som afslutning? Det giver jo en ekstra touch af luksus! Jeg havde dog ikke flormelis hjemme, så jeg brugte bare almindeligt sukker. Det blev også godt, men ikke helt det samme.

★★★★
Maria

Saltet jordbær-fritter er en spændende kombination af sødt og salt - perfekt til picnic i parken!

★★★★★
Mads

Jeg synes, at den sprøde overflade af fritterne passede godt sammen med den saftige jordbærsmag

★★★★
Lise

Saltet jordbær-fritter er en sjov og anderledes måde at få børnene til at spise mere frugt på

★★★★