spisekunst.dk

Rustik ris-snack med lime - Opskrift på vegetarisk, tilbehør, snack

Rustik ris-snack med lime

Tid

Portioner

4

Niveau

nem

"Knastris med en sprød overraskelse!" er en nem og hurtig opskrift på en populær dansk snack, hvor basmatiris bliver forvandlet til en knasende lækkerbisken med et friskt twist af lime og en smule chili. Perfekt til at imponere dine gæster med minimal indsats!

Ingredienser

Basmatiris(kan også bruge jasminris)
200 g
Vand(til kogning)
500 ml
Lime(både saft og skal)
1 stk
1 tsk
Chiliflager(juster efter smag)
1 tsk
Vegetabilsk olie(f.eks. solsikkeolie)
til friturestegning

Fremgangsmåde

1

Skyl risene grundigt under koldt vand, indtil vandet er klart.

5 minvandet skal være klart
2

Kog risene i 500 ml vand med en knivspids salt, indtil de er møre, ca. 15 minutter.

15 minmediumrisene skal være bløde og al væske absorberet
3

Spred de kogte ris ud på en bageplade og lad dem køle helt af.

30 minrisene skal være helt kolde og let tørre
4

Varm olien i en gryde til 180°C.

10 min180olien skal boble let omkring en træske
5

Dyb de kolde ris i den varme olie i små portioner, indtil de er gyldne og sprøde.

5 min180risene skal være gyldne og knasende
6

Læg de stegte ris på køkkenrulle for at dræne overskydende olie.

2 minrisene skal være tørre
7

Bland de sprøde ris med revet limeskal, limesaft, salt og chiliflager.

3 minduften af lime skal være tydelig

Kommentarer

Mads

Jeg prøvede at lave den her ris-snack til en film-aften, og det blev en total succes! Men jeg må indrømme, at jeg brændte mig lidt på fingrene, da jeg dyppede risene i den varme olie. Måske skulle der stå 'pas på, det er varmt!' i opskriften. Haha!

★★★★
Sofie

Jeg elsker alt med lime, så denne opskrift var lige noget for mig. Men 500 ml vand til 200 g ris? Det virkede lidt meget, og min ris blev lidt for blød. Næste gang prøver jeg med mindre vand. Ellers super lækker!

★★★★★
Lars

Jeg lavede denne snack til en fest, og alle blev vilde med den! Men jeg tilføjede lidt ekstra chiliflager, fordi jeg kan godt lide det lidt mere spicy. Det gav en god ekstra knald!

★★★★★
Anna

Jeg havde aldrig tænkt på at friturestege ris før, men det blev faktisk rigtig godt! Jeg havde dog ikke nogen lime, så jeg brugte citron i stedet. Det fungerede også fint, men lime ville nok have givet en bedre smag.

★★★★
Peter

Jeg prøvede at lave denne opskrift, men min kone sagde, at det lignede hamsterføde. Jeg synes, det smagte godt alligevel! Måske skal jeg bare ikke servere det til hende igen...

★★★★★
Helle

Den lime gav en dejlig frisk smag til retten.

★★★★★
Lars

Perfekt til en hyggelig film-aften derhjemme.

★★★★
Mette

Ris-snacken var en god snack til picnicturen.

★★★★