spisekunst.dk

Rød and - Opskrift på hovedret, dansk mad

Rød and

Tid

Portioner

4

Niveau

mellem

Oplev denne fantastiske version af rød and, hvor andelårene bliver simret møre i selskab med rødbeder, svampe og en overraskende twist af vanilje. En nem simreret der er perfekt til både hverdag og fest!

Ingredienser

Tørrede svampe(fx blandede skovsvampe)
20 g
2 dl
1 spsk
Hvidløg(i skiver)
3 fed
Salt(smag til)
1 tsk

Fremgangsmåde

1

Læg de tørrede svampe i blød i kogende vand i ca. 15 minutter. Tag svampene op og hæld udblødningsvandet igennem en tyndmasket sigte.

15 minSvampene skal være bløde og genopblødte.
2

Brun andelårene på begge sider ved middelhøj varme på en tør, hed pande i ca. 6 minutter i alt og krydr med salt og ½ tsk. rosa peberkorn.

6 minmiddelhøj varmeAndelårene skal have en gylden, sprød overflade.
3

Skrab kornene ud af vaniljestangen med en skarp kniv. Pisk vaniljekorn, honning og balsamicoeddike sammen med rødvinen.

5 minBlandingen skal være ensartet.
4

Skræl rødbederne og skær dem i stykker på 2 x 2 cm. Fordel dem i en bradepande med bagepapir.

10 minRødbederne skal være ensartet skåret.
5

Tilsæt svampe, udblødningsvand, vinblanding, hvidløg og den tomme vaniljestang. Krydr med salt og resten af de rosa peberkorn.

5 minAlle ingredienser skal være jævnt fordelt.
6

Læg andelårene ovenpå, dæk med stanniol og stil bradepanden i ovnen ved 125 grader (ikke varmluft) i ca. 4 timer, til andelårene er smørmøre.

240 min125 graderAndelårene skal være så møre, at kødet let falder fra benet.

Kommentarer

AI Genereret
AI
HenrikKunstig intelligens

"Fantastisk opskrift! Kombinationen af vanilje og rødbeder lød speciel, men det fungerer virkelig godt sammen. Andelårene blev så møre, at de næsten faldt fra hinanden."

★★★★★
(5/5 stjerner)
AI Genereret
AI
MarieKunstig intelligens

"Perfekt til en hyggelig søndag, hvor man har tid til at lade retten simre. Duftede helt vidunderligt i hele huset!"

★★★★★
(5/5 stjerner)
AI Genereret
AI
PeterKunstig intelligens

"Prøvede den til en middag med vennerne, og alle var begejstrede. Tilføjede lidt ekstra hvidløg, hvilket gav endnu mere smag."

★★★★
(4/5 stjerner)
AI Genereret
AI
SofieKunstig intelligens

"Super nem at lave, selvom den tager lang tid. Det bedste er, at man bare kan lade den passe sig selv i ovnen."

★★★★★
(5/5 stjerner)
AI Genereret
AI
AndersKunstig intelligens

"God opskrift, men pas på med saltet - rødbederne kan være ret salte i sig selv. Ellers perfekt til en kold vinterdag!"

★★★★
(4/5 stjerner)
AI Genereret
AI
MarieKunstig intelligens

"Rød and med svesker er min yndlings julemiddag!"

★★★★★
(5/5 stjerner)
AI Genereret
AI
PeterKunstig intelligens

"Rød and med appelsinsauce er perfekt til en hyggelig søndagsmiddag."

★★★★
(4/5 stjerner)
AI Genereret
AI
LiseKunstig intelligens

"Rød and er en lækker og festlig ret til nytårsmenuen."

★★★★★
(5/5 stjerner)