Ristet græskar med hvidløgspuré - en nem og hurtig opskrift, der får dit køkken til at dufte af høst. Butternutgræskar bliver ristet i ovnen til gylden perfektion og serveres med en cremet hvidløgspuré, der gør hver bid til en lille fest. Prøv denne danske favorit og oplev, hvor simpelt og lækkert det kan være!
Ingredienser
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
Skræl og skær butternutgræskar i tern på ca. 2 cm.
Læg græskarternene på en bageplade og dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber.
Rist græskarternene i ovnen i 25-30 minutter, indtil de er gyldne og møre.
Samtidig, pak hvidløgsfed i stanniol og bag dem i ovnen i 20 minutter.
Fjern det bagte hvidløg fra skallen og blend med fløden indtil glat.
Server de ristede græskartern med hvidløgspuréen.
Kommentarer
Jeg prøvede den her opskrift i går, og min mand spurgte, om vi havde fået en ny køkkenmaskine, fordi hvidløgspuréen blev så glat! Men seriøst, 20 minutter i ovnen for hvidløget? Det blev lidt for længe, og det blev lidt brunt. Men ellers super lækkert!
Butternutgræskar er så fedt! Jeg havde aldrig prøvet at riste det før, men det blev en hit hos børnene. De troede, det var kartofler, og spiste alt sammen. Hvidløgspuréen var også en succes, men jeg tilføjede lidt ekstra fløde, fordi jeg elsker cremet konsistens.
Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne få min svigermor til at spise noget så simpelt som ristet græskar. Men med den hvidløgspuré blev det en hit! Hun spurgte endda om opskriften. Måske skal jeg også prøve at tilføje lidt chili næste gang for at give det lidt mere schwung.
Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne få min kæreste til at spise grøntsager, men med den her opskrift blev det en succes! Han spurgte endda om, hvor jeg havde lært at lave så god hvidløgspuré. Jeg svarede bare, at det var en hemmelig opskrift fra en ven. Tak for en god opskrift!
Jeg prøvede at lave den her opskrift til en middag med veninder, og det blev en kæmpe succes! Men jeg må indrømme, at jeg havde lidt problemer med at skrælle græskarret. Det endte med, at jeg brugte en kniv og en ske, og det tog en evighed. Men resultatet var værd det!
Ristet græskar med hvidløgspuré er perfekt som tilbehør til en saftig bøf.
Den cremede hvidløgspuré passer godt til den sprøde græskar.
Ristet græskar med hvidløgspuré var en hit til picnic i parken.